Despre cosmetice- blog de fete :)

          Drumul spre iad e pavat cu intenții bune sau, cel puțin, așa se spune. Drumul spre o persoană mai bună, o viață mai fericită, o mai bună organizare sau orice altceva urmăresc e pavat tot cu intenții, care sunt bune dar nu sunt utile câtă vreme rămân la stadiul de intenții.

          Cu un efort supraomenesc m-am smuls deci din mrejele jocului meu în rețea în care încă am de dat două atacuri în Războiul Ghildelor dacă vreau să îmi ajut echipa, și vreau, și m-am apucat să scriu măcar un articolaș pentru blogul meu care ar trebui să ne ajute să ne organizăm financiar și nu numai dar pe care se așterne praful.

          Spuneam că vreau să mă întorc la originile blogului la economisire, administrarea bugetului și în general tratarea fiecărui leu astfel încât să facă o diferență.

          Azi despre ce am descoperit în cursul unui an de zile în domeniul îngrijirii personale și cosmeticii.

          Am fost binecuvântată de Norne cu un ten capricios care a arătat perfect o dată în viața asta în cele 10 zile în care m-am încăpățânat să mănând numai lubeniță. Evident nu poți trăi sănătos cu așa ceva, ca atare în cea mai mare parte a timpului am puncte negre, puncte albe, pori deschiși, ten cu exces de sebum dar în același timp deshidratat, ce să mai de parcă la momentul proiectării s-au gândit să îmi dea numai lucruri care nu pot fi corectate fără să strici altceva.

          În același timp sunt atât de deschisă la culoare încât e suficient să trec 10 minute prin lumina soarelui ca să mă ard și mai nou, oroare, am început să am riduri. Cum spuneam situația ideală.

          Am studiat pe lung și pe lat și primul lucru pe care l-am învățat a fost să citesc suficient de mult pe blog, grup, profil de insta până mă prind cu cine are specialistul care dă sfaturi contract pentru că evident cel mai bun produs e fix al ăluia.

          Al doilea a fost că nu trebuie să ai toate produsele despre care se spune că sunt must have ci câteva adecvate problemelor tale. Al treilea că există varianta de buget redus și varianta de ”n-am suficienți rinichi să cumpăr asta” pentru orice.

          Pentru mine sunt esențiale trei lucruri: curățare, hidratare, protecție.

1.Curățarea. Pentru că folosesc factor de protecție solară în fiecare zi curățarea seara este în două etape: ulei și produs de curățare, dimineața numai cel in urmă.

Până acum cel mai bun ulei folosit pentru pielea cu toate problemele de mai sus este cel de măceșe, eu îl iau de pe ellemental.ro dar îl poți lua de la plafar sau magazine naturiste.

          Un pas esențial despre care nu vorbește nimeni este masajul și sunt suficiente clipuri pe youtube și insta care arată cum să masezi uleiul ăla pentru a-ți ajuta și mușchii și sistemul limfatic pe lângă efectul evident al îndepărtării machiajului.

          După ce ai masaj minim 5 minute, emulsionezi cu apă și apoi un produs de curățare spumant în acest moment am un bidon (are 500 ml) de la Uriage dar am folosit și Cerave la fel de bine și sunt destul de ok la raportul preț/calitate/cantitate.

          2. Hidratarea, după ce am încercat minim 5 farmacii am rămas seara cu un ser de la Geek&Gorgeous respectiv Stress Less  și o cremă cu mucină dar asta pentru că mă răsfăț și am depășit momentul în care aveam credit, dacă aș merge pe varianta de buget aș alege Natural Moisturizing Factors de la The Ordinary care conține tot beta-glucan. Un tub m-a ținut până mă plictisisem. Sigur există și alte produse cu beta glucan, la un preț chiar mai prietenos cu buzunarul dar nu le-am încercat nu zic nimic despre ele.

          3. Protecția, așa cum spuneam nu pot trece prin lumina soarelui de parcă aș fi vampir. Așa că fiecare zi înainte de a ieși din casă aplic un pic de acid hialuronic pe piele umedă și apoi SPF. Hialuronicul din nou de la Geek &Gorgeous și tot pentru că mă răsfăț, altfel crema de mai sus ar fi la fel de bună.

          Ultima etapă este protecția solară. În acest moment al vieții mele Evy spumă cu protecție 50 dar am fost al fel de fericită cu Uriage Bariesun, Bioderma Aquafluide sau Atruist toate de 50 + evident.

          Dacă ești dintre fericiții care e pot descurca cu un pic de ulei de măsline sau unt de cocos, shea, cacao sau orice te asigur de nețărmurita mea invidie atât pentru lejeritatea financiară cât și pentru economia de timp pe care cele de mai sus îl consumă.

          În cea mai mare parte a timpului îmi cumpăr ce îmi trebuie direct de pe ellemental.ro și de pe Farmacia Tei, de regulă dacă produsul nu are 25% reducere nu îl cumpăr, că sigur până am nevoie de un tub nou apare vreo promoție.

          A ieșit cam lungă postarea asta așa că despre cum am început să  mă joc cu uleiuri și unturi, pe principiul pielea e un organ iar substanțele chimice îl penetrează ca atare dacă se poate nu pune pe piele ce nu ai pune pe limbă, probabil cu altă ocazie cu care mă voi putea decide să nu mă joc sau să citesc și să mă țin de treabă pe blog.

PS Nu vă pot da nicioun cod de reducere iar articolul nu are nicun link pentru a fi clar că nu este un articol din care să scot bani pe afiliere.

10 răspunsuri

  1. Tu scrii aia in titlu ca sa te asigur ca citesc si pe urma injur ca ai dreptate, dah?!
    Hai sa zic cum fac si eu. Dimineata, cand ies pe usa de la baie imi amintesc inevitabil ca am uitat sa ma rad, ma intorc pun mana pe brici si spuma si ma rad. Apoi dau cu apa si afterhave si chiar ies pe usa. Injurand. Ze end. Desi nu bag mana in foc ca folosesc eu nu costa ca dulceata aia de macese a ta. Sau era coacaze? Postez si verific.

    1. Oh tu cu puțină credință în sora ta :)). Apropo dulceața mea de măceșe e 15 lei în traducere 3 euro, ești sub preț sau peste?

      1. N-am idee 😀 Ignorance is bliss. Dar cat poate sa coste un aftershave?

  2. Macese. Macese era.

  3. eu am inceput sa folosesc o crema de la Viorica, hidratanta si cu spf.N-are chestii daunatoare prin ea.Interesanta ideea cu uleiul de macese,o sa iau si eu.

    1. Dacă tenul tău nu e genul turbat ca al meu, poți folosi uleiul de măceșe și seara în loc de cremă și să îl lași să își facă treaba peste noapte. Încă am multe de citit și experimentat cu uleiurile dar până acum sunt mulțumită de rezultate.

  4. hadal Labo 5 molecule și ulei de marula de la TO sunt extravaganțele mele. mai nou, crema de la DM, da cea cu 10 lei a fost inlocuita cu succes de Cerave pentru că reducere pe tei și spf 50. acum mă uit la cearcăne… :))

    1. am citit că de fapt avem circulație deficitară și ne=ar trebui masaj adaptat zonei, aaa umblă zvonul că și 8 ore de somn fac minuni la cearcăne 🙂

      1. păi 8 ore dorm oricum. aia e regulă. atunci masaj…

  5. […] să cadă vertiginos iar pielea, toată pielea a început să prezinte erupții și leziuni. Am început aici să spun ce s-a schimbat în produsele mele cosmetice, urmează ce n-am apucat să […]

Lasă un comentariu