Sunt un om ca noi toţi. Îmi place să cred că viaţa mea e mai complicată decât a celorlalţi, că mă confrunt cu probleme mai complexe decât restul lumii şi, mai ales, îmi place să cred că toate necazurile mele financiare sunt rezultatul unei karme negative şi a unei proaste alinieri a planeţilor.
Ştiu, desigur, că mă mint. Nu planeţii sunt de vină şi modul în care eu îmi gestionez banii. Dacă ai ajuns şi tu la concluzia că ai o parte din vină pentru dezastrul financiar în care te afli, atunci hai cu mine într-o călătorie care va dura probabil câţiva ani şi la finalul căreia cred eu că vom fi dacă nu bogaţi, cel puţin într-o stare de echilibru financiar.
Aceste este rolul blogului prezent. Sa ma ajute să învăţ din greşelile mele şi ale altora, să descopăr cum naiba să includ în viaţa mea de zi cu zi ideea de frugalitate şi principiile coresunzătoare.
Visul vieţii mele este să muncesc pentru că vreau nu pentru că trebuie, asta se numeste indepenenta financiara si se obţine destul de dificil şi pe drumul ăsta intenţionez să îmi duc blogul: oferte, trucuri, reduceri, sfaturi, strategii, tot ce ma poate ajuta să nu îmi pierd din ochi scopul.
Doamne ajuta!succes in tot ce ti-ai propus!
Dumnezeu ajuta intotdeauna, numai noi sa ne facem timp sa bagam de seama 🙂
As fi vrut sa-ti scriu personal, nu public. Am insa cateva ganduri pe care le-ai putea dezvolta pentru mine aici, pe blogul tau.
1. Cum facem cu ajutorul financiar dat parintilor? As vrea sa economisim, insa avem 2 mame singure, in varsta, bolnave. La care contribuim lunar si cu bani, si cu produse, si cu contravaloarea medicamentelor (aveti idee ce scumpe sunt?)
2. Cum introducem copilul in sistemul de economisire? Copilul poate va intelege odata ca nu sunt bani, insa pana cand si de cate ori?
3. Ce facem cu jumatatea care vrea economii, insa nu pe spinarea lui. Adica: „ok, nevasta, platim in avans ce vrei tu si cat vrei tu, atata timp cat eu nu mananc paine cu margarina si parizer si nu umblu in aceleasi carpe.”
4. Surse suplimentare de venit.
5. Banii mei, banii tai, banii casei. Am ajuns sa ascund banii suplimentari de sot, sa nu-i bag in banii casei, doar ca sa mai strang euro in plus la rate. Nu mi se pare normal :((
6. Ce facem cu sanatatea? Unde o incadram?
7. Cadourile. Evenimentele la care musai sa ajungem: nunti/botezuri.
ca tot ma intrebam eu despre ce am mai putea vorbi, multumesc de idei 🙂
Cu privire la sursele suplimentare de venit am scris aici https://doarunleu.wordpress.com/2014/06/29/3-surse-de-bani-suplimentari/
[…] următorul lor de articole vine cu ajutorul Deliei […]