Crema de zahar ars

Mai toate deserturile mele pot fi definite ca desertul leneşului, bine atunci când chiar fac ceva de dulce şi nu cumpăr pur şi simplu neşte poame pe care să le trântesc graţios într-un castron.

Azi crema de zahăr ars.

Ce trebuie ?

300 de grame de zahar cam 1 leu

8 oua cam 3,2 lei

1 litru de lapte 2, 46 azi la Carrefour.

O esenta de rom ieftina sub un leu

Total cam 8 lei.

Cum se face?

Într-o oală nu foarte dragă sufletului nostru sau vas termorezistent topim vreo 4 linguri de zahăr, până devin sirop, înşfăcăm vasul cu un prosop şi înclinăm întinzând siropul pe pereţii vasului până sus.

Fierbem laptele şi îl lăsăm să se răcească, mă rog eu doar îl încălzesc la temperatura degetului. Batem, cu un mixer să ne fie clar, ouăle cu restul de zahăr până se deschid al culoare, turnăm laptele şi esenţa de rom, mai dăm o tură de mixer. Punem toate cele în vasul cu sirop de zahăr, punem vasul într-o tavă cu apă şi le ţipăm în cuptorul preîncălzit la vreo 180 de grade, vreo 45 de minute.

Cînd s-a rumenit, s-a întărit pe margini şi se clatină lejer în mijloc, poţi opri cuptorul şi laşi crema la răcit câteva ore, apoi o dăm la frigider încă vreo 3 ore.

Gata.

Există şi o variantă mai scumpă a reţetei care include o bere pentru bucătar, deci încă vreo 2 lei să ai şi tu ce face cât se coace afacerea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: