Azi in sfere inalte

Carmen este mai sintetică, ea descoperă resursa, ne spune ce a făcut cu ea şi ne dă un link, eu sunt modelul să batem câmpii cu graţie, rezultatul e acelaşi, numai că la ea ea atinge rapid şi cu minimul de resurse epuizate. Numa’ că nu e vina mea dacă io mi-s mai descriptivă de la natură.

Aşadar azi despre spirit, despre treaba aia care ne face mai mult decât un costum de carne alergând după bani, mai mult decât o inimă alergând după iubire, treaba aia de nedefinit care ne întregeşte, care leaga trupul de inimă şi care ne asigură că deşi astea două au sigur un final sfârşitul totuşi nu e aici pentru că energia pură nu poate fi distrusă.

Singura fizică pe care am priceput-o instant a fost aia cuantică, nu am avut nici o greaţă să pricep că obiectele solide din jurul meu cu mine în frunte suntem de fapt atomi în mişcare ţinuţi la un loc de subtile forţe de atracţie sau pisica lui Schrodingher e simultan moartă şi vie până la apariţia unui observator obiectiv.

Plecând de la baza asta întâlnirea mea cu curentul de opinie care prezumă că ne predefinim realitatea, viaţa şi lumea prin gândurile noastre nu putea fi decât epocală.

Întâi a fost Secretul, apoi Puterea, apoi m-am apucat de găsit rădăcinile acestor cărţi Sistemul Maestrului al lui Haanel şi seminariile spumoase ale lu’ tanti Esther Hicks, pe undeva pe la mijloc m-am împiedicat de Argeşanu şi karmele lui dar cumva nu ne-am potrivit grozav că el mult prea determinist pentru mine.

Niculina Gheorghiţă a avenit în tabloul ăsta ca o consecinţă firească, o traducere în propria limbă a unor idei pe care le aveam de mult înmagazinate în mintea mea în engleză.

Recunosc sunt subiectivă şi o prefer pe tanti Hicks că e mai veselă, mai puţin documentată ştiinţific şi cu toate astea mai potrivită mie, mai tonică, mai plină de viaţă dar în funcţie de preferinţe clipurile de pe Youtube şi cărţile duc toate spe acelaşi rezultat o lume mai frumoasă pentru că în fond realitatea este dată nu de condiţiile subiective ci de starea observatorului care transformă condiţiile susnumite.

Pentru că vine vacanţa, pentru că plecările în concediu sunt sau nu realizabile de ce nu vă luaţi altfel de vacanţă? Una interioară în cursul căreia să învăţaţi gratis să priviţi viaţa cu alţi ochi?

Şi uite şi unul din clipurile mele preferate, nu am idei cine l-a făcut dar îi sunt recunoscătoare că mi-a pus la dispoziţie o mantră modernă pe care mă pot concentra în timp ce fac curat.

3 răspunsuri

  1. ceva de vacanta: contactul cu pamantul si iarba si natura. Chit ca nu pot pleca undeva si stau serile afara si ma odihnesc- dar asta pot face usor.
    Imi dau seama cat de incarcata e casa …

    1. Aici merg eu sa citesc in vacanta, bine si sa ma plimb

      1. ce frumos! sa ai parte de vacanta frumoasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: