Fii creator

Fii creator, nu este suficient să fii creativ, asta ar însemna să găseşti soluţii unor probleme dificile, nu că nu ar fi o sursă de venit dar acum nu vorbim despre ea.

O a doua metodă este să fii creator: în baza cunoştinţelor tale dă naştere unui produs: o carte, un ebook, o un program, o strategie, un tutorial video, forme să te exprimi sunt suficiente.

De ce e bine?

Pentru că munceşti o dată şi eşti plătit de fiecare dată, tu poţi dormi sau te poţi relaxa la plajă în timp ce banii intră cuminţi în contul tău, ani  la rând dacă ai adus pe piaţă un produs bun.

Un astfel de produs îţi deschide calea spre un public mai larg decât cel de freelancer, plus că poţi onora mai multe comenzi doar nu mai consumi timp şi energie pentru fiecare, nu mai scoţi pe piaţă produs unicat, care oricât de bine ar fi plătit nu poate concura automatizării.

Altă treabă bună aici este ajustarea preţului: dacă la freelancing ceri un preţ prea mic vei face munca în paguba ta, dacă ceri unul prea mare clientul va pleca spre păşuni mai verzi.

Cu un produs este simplu, dacă nu se vinde scazi preţul, dacă e cerere mare îţi permiţi să creşti, fără nici un risc, în momentul în care ai exagerta reduci şi gata.

De ce e greu?

Pentru că şi aici piaţa este înecată în oferte, tu poate scrii un ghid minunat dar care va trebui să îşi facă loc prin sute de alte ghiduri care te învaţă să multiplici pâinile şi peştii ( treabă care sincer de la Isus încoace nu i-a mai reuşit nimănui) sau să obţii bani din cer prin intermediul unui blog cu 10 articole sau altceva de genul ăsta.

Şi aici vei risca, tu vei investi timp, atenţie, cunoştinţe, pasiune într-un produs pe care nu se ştie câţi oameni şi-l vor dori. Există deci riscul să depui aceeaşi cantitate de muncă pe care o punei în 50 de proiecte de freelance şi să nu vinzi nici măcar la preţul unuia singur.

Şi nici costurile nu sunt de neglijat, va trebui cumva să automatizezi procesul de livrare şi asta nu e chiar gratis

Cum să faci?

Scrie o carte în ce format vrei tu despre ce te pricepi, eu aş putea să scriu o carte cu tipare de croşetat sau la fel de bine aş putea să le vând separat pe model, în cazul în care omul nu e interesat de 100 de modele.

Filmează un tutorial în care să explici cum se face ceva: de la omletă ( nu cred că ar da cineva bani să îl vadă) la exerciţii pentru abdominali de vis. Mă gândesc că eu aş plăti pentru un tutorial de machiaj, care nu are cum să fie mai scump decât serviciul în sine prestat de către make-up artist.

Creează un program: de detoxifiere, de revenire din boala inimii albastre, de dobândire a unor abilităţi şi asigură accesul peirodic via email să zic.

Soluţii sunt şi în domeniul ăsta dacă stai să le cauţi şi dacă nu îţi arunci jucăriile de la primul eşec, pentru că te asigur or să fie şi din astea.

0ef1a7fd248ec9d4137003aac411b6d5

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: