Salariu mai mare

Asta cu salariul mai mare e destul de scurtă, că doar ştim cu toţii cum se poate obţine: îl negociezi.

Aş putea să bat câmpii cu graţie şi să susţin că ai şanse mai mari la o mărire dacă munceşti mai dedicat şi îi faci şefului viaţa mai uşoară dar nu e taman aşa. Poţi să munceşti cât vrei tu în plus nimeni nu o să se gândească să te recompenseze, aşa că ai grijă să fie clar prin contractul tău de muncă şi ce înseamnă ore suplimentare şi preţul lor.

Dar sunt mai multe metode de a jupui pisica la urma urmelor. O creştere de salariu nu înseamnă neapărat creşterea lui de la un singur loc de muncă, pentru că vei fi pus să lupţi cu bugetul instituţiei, reglementări legale şi alte lucruri de gen împotriva cărora nu ai cum să câştigi.

Aşa că în loc să pui toate ouăle într-un coş şi să mizezi pe o creştere la locul actual de muncă, mai bine caută un al doilea job.

De preferat unul cu part time, unul pe care să îl poţi face în week-end sau care să îţi ia maxim 2- 4 ore pe zi.

Sigur viaţa ta se va complica, timpul se reduce, oboseala creşte, e destul de greu să jonglezi cu un singur loc de muncă şi dusul copilului la şcoală sau programarea de concediu.

Personal cred că asta este o variantă pe termen scurt, până reuşeşti să ieşi din datorii sau să ajungi la un nivel de echilibru dar nu aş recomanda o viaţă cu două slujbe sau chiar şi una la care să petreci mai mult de jumătate din timpul unei zile.

Este totuşi o varianta de suplimentare a veniturilor pe care în cazuri disperate cum ar fi întârzierea ratelor la bancă până în pragul executării silite o recomand cu căldură

322ca35640a1374b92a36972a2d662e7

3 răspunsuri

 1. Ha ! Ha ! Eu tocmai am aflat cu surprindere in sctualul meu serviciu ca cu cat avansez ierarhic plus muncesc mai multe ore cu atat salariul mi se micsoreaza, si nu doar relativ asa la nr ore sau raspundere sau efort, dar chiar si in nr absolut ! Intuisem eu de la bun inceput ca nu era ceva kosher cand toti managerii si sefii ma indemnau cu asiduitate sa avansez ierarhic si ma flatau ca am aptitudini de leadership in modurile cele mai ciudate, facandu-mi incontinuu plecaciuni si
  reverente ! Zau, abia acum mi-am dat seama, desi totusi nu pot sa zic ca nu am rezistat eroic facand pe prostul cat am putut, incercand sa camuflez orice posibila sclipire
  de talent sau harnicie…si tot degeaba, nu am
  reusit ! Ca sa citez niste personalitati celebre, zau m-au ciuruit !

 2. pt e o problema temporara de bani, solutia pt mine a fost: fie caut inca un venit, fie scad cheltuielile.
  Prima a implicat si bani cheltuituiti pe drumuri, pe mancare aiurea, dar si o oboseala in plus.

  A 2a a implicat renuntat la multe, drastica. Am pus pe hartie, am extras c ateva lucruri inutile, in final asta a fost edcizia cea mai buna.

  O a 3a mica solutie e de analizat stocurile din casa si vandut cele nefolosite si ce ocupau locul aiurea, la mana a2a. 3-5 banuti de ici, de colo, se aduna. Dupa ce am verificat si conturile, si inchis, am gasit iar ceva resturi intr-un cont mai vechi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: