Inghetata

Citeam aseară la Călin un comentariu despre îngheţată şi mi-am adus aminte o reţetă de pe vremuri, mă rog de acum vreo 15 ani pe care cu timpul am uitat-o

Poate nu e cea mai eco din parcare desi sunt destul de sigură că e mai sănătoasă decât cea cumpărată, dacă o vreţi complet fără Euri puteţi folosi frişcă din smântână, preţul creşte cu vreo 4 lei, nu e chiar un capăt de ţară.

1 plic praf de frişcă 2,10 lei

250 ml lapte ( pe plic scrie 150 dar puteţi merge până la 250) maxim 1 leu

4 ouă 1,60 lei

6 linguri de zahăr (cam 120 de grame) 0, 50 lei

Opţional putem folosi artificii, pentru gust de ciocolată în loc de lapte simplu o cană de ciocolată caldă, răcită, pentru arome, ceva esenţă amestecată în lapte, sau de ce nu ceva sirop caz în care punem mai puţin zahăr.

Se bate praful de frişcă şi laptele până la întărire şi se aruncă în frigider.

Se sparg şi se separă ouăle, aveţi grijă să vă păstraţi gălbenuşurile în jumătate de coajă, e mai uşor de lucrat.

Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se bate bezeaua până nu mai cade din vas, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, se amestecă cu frişca, se bagă vreo 5 ore la congelator. Gata.

Eu am bătut frişca într-o cutie veche de îngheţată ca să evit murdărirea încă unui vas şi la final am pus bunătate de produs în aceeaşi cutie care s-a umplut ochi şi mi-a dat o idee de cantitatea obţinută 2000 ml cu 5,50 în loc de 15 lei nu e rău.

83ded199578345e4a50095dd005e3c52

2 răspunsuri

  1. Super! Chiar ieri zicea sotia ca vrea sa incerce sa faca o inghetata de casa, acum are si reteta! Eu chiar sunt curios cum va iesi, ca n-am mancat decat prafuri din comert :))

    1. Daca o faci cu smantana si oua vei deveni dependent 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: