Hai că iar s-a întâmplat minunea și am gătit. Cum eu eram decisă pentru o pungă de pufuleți și o bere dar m-am trezit cu oaspeți a trebuit să improvizez cu ce aveam în casă. A rezultat o salată de paste cu ton.
Ce cuprinde: o căpățână de usturoi tocat mărunțel, aș fi pus ceapă dar nu mai aveam așa că ne-am adaptat, să fi fost 1 leu
cam 200 de grame de fidea, pastele mele preferate care se găsesc mereu de rezervă în casă, aproape 2 lei că sunt luate la vrac din alea frânturi
un praf țeapăn de boia iute
o cutie de ton mărunțit în ulei și saramură parcă 4 lei
o cutie de boabe de porumb 2,20
un rest de brânză hai încă 1 leu
o lingură de sos de soia și una de sos de pește, pun mai mereu așa ceva la mâncare variantele marcă proprie de la Auchan evident adică alea de 2 lei la propriu.
Ar fi fost minunat să se găsească prin casă și niște măsline dar nu a fost să fie.
Am pus o lingură de ulei în tigaie și am rumenit usturoiul, am stors și un pic din uleiul conservei, când usturoiul a căpătat culoare am presărat boiaua pe care ma stins-o cu sosul de pește și soia, apoi am pus un minut și tonul.
Între timp am fiert și strecurat fideaua și am pus în castron sosul cu pește, porumbul, brânza și pastele, am stors ceva zeamă de lămâie, de atsa uitasem, am amestecat și gata.
Din treaba asta au ieșit cam 4 porții. Aseară am mâncat-o caldă, azi din frigider, a fost bună în ambele variante. Urmează și alte reinterpretări pentru că mi-a plăcut la nebunie.
Buna ideea!Eu sunt fan salata de ton.Asa nu am gatit-o niciodata dar e musai sa incerc.
eu fac salata de ton cu sos remoluade (adică maioneză obișnuită plus castraveciori murați- dacă am și capere, de care am mereu la îndemână). mai pun ceapă roșie, porumb congelat (îl prefer celui din conservă) și mult ton. și orez basmati sau multicolor, depinde cum am.
o să încercăm și cu paste… 🙂
Eu nu pot să mănânc maioneza 🙂
mmm… un dressing cu iaurt? 🙂
noua mea pasiune e chefirul, merge și la sosuri 🙂