Salata de legume coapte

Dacă mai există dubii cu privire la povestea de dragoste dintre mine și sfecla roși dați-mi voie să le risipesc. O ador.

Așa că azi am gătit ghici cu ce? Sfeclă roșie.

3 cartofi mari  1,3 lei cred, că mi-au mai rămas mai bine de jumate

3 sfecle medii 1,60 lei fix că la astea am bonul

o ceapă roșie probabil 50 de bani

o legătură de mărar 1 leu investit în economia subterană, puteam trăi și fără mărar dar în vindea o băbuță și astea sunt slăbiciunea mea

400 gr de iaurt  cam 2,5 lei ( evident din ăla no name la kil)

100 grame brânză vreo 0,70 de bani, hai un leu că oi fi pus mai multă

ceva sare și boia iute

Să fi fost cu exagerările de rigoare 9 lei cu totul.

Am îmbăiat sfecla și cartofii apoi i-am poftit în cuptor la bronzat. Între timp am făcut alte treburi să nu e musai să petreci viața în bucătărie.

Când s-au copt și răcit cât de cât i-am decojit, tocat în bucăți mari și pus în catron, peste am tăiat brânza, peste am pus ceapa tocată cât de mărunt mă pricep eu.

Separat am pus iaurtul într-un castron, cumpărasem chefir în scopul ăsta dar mai bine îl mănânc simplu că tot aveam iaurtul și trebuia consumat, am puc cam 3 lingurițe de sare și două linguri de boia iute și am amestecat. A rezultat un sos destul de rozaliu în care am adăugat mărarul tocat și l-am turnat peste salată.

A fost incredibil de bună, în castronul meu cred că sunt patru porții, isprava inițială a consumat numai doi cartofi și două sfecle dar după prânz am umplut la loc adăugând legumele nr 3.

Ca idee salata e foarte versatilă, în loc de bânză aș fi putut pune ceva cărniță dar nu aveam prin frigider nimic gara fiert sau copt. Dacă aș fi avut obiceiul de a posti aș fi putut înlocui sosul de iaurt cu ceva ulei și oțet iar brânza cu măsline. Mă rog combinațiile sunt invinite și cuprind gustul ăla aromat  de sfeclă.

Apropo sfecla coaptă e infinit mai gustoasă decât aia fiartă și chiar am căpătar suficient curaj să o lucrez fără mănuși, pentru că fiind gata coaptă am decojit-o rapid și m-am spălat pe mâini des, la cea crudă parcă totuși nu aș renunța la ele.

Și acum pozele varianta aproape gata dar frumoasă și aia îngrozitor de urâtă și incredibil de gustoasă cu sos cu tot.

 

 

 

10 răspunsuri

  1. To do. Avantajul e ca pot lua sfecle mici si cartofi mici (au preturi f. mici aici, la 1/3 fata de cei mari). Probabil pun patrunjel si ceapa verde tocate.
    Cum eu iau lapte de la coada vacii si pun la acrit, pretul la iaurt va scadea dramatic.

    1. Măh sfecla e 1,40 lei kilu și cartofii 1,70 sau ceva de genul iar iaurtul 4,40 la 900 de grame, nu mă pot plânge :))

      1. eu ti-am zis ca sunt o zgarcita :)) – daca pot sa dau mai putin, atunci dau :)))

  2. 3 lingurite de sare?
    In rest, numai de bine!

    1. Lingurițele nu mai sunt ce erau, nici lingurile de altfel, sunt niște treburi aproape plate, nu ai idei câte rețete mi-au scos peri albi din cauza asta.
      Matematic vorbind o linguriță rasă are vreo 8 grame, eu am avut vreo 2 kilograme și ceva de mâncare deci undeva la sub 12 grame pe kilogram, iar pâinea noastră cea de toate zilele are 13 grame / kil 🙂

  3. sfecla si cartofii sunt la cuptor. Esti di vina:))

    1. Recunosc și nu regret 🙂

      1. adaptare pt munca: fara ceapa. Dar am facut un sos din iaurt cu avocado si sare si lamaie. Idee de incercat 😉

  4. doamna, toate bune? ca uite, trece luna si nu ai mai zis nimic.

    1. Da, toate bune, oarecum 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: