Ou imbracat

Deci, pe scrurt despre ispravile și tăcerea mea, mi s-o ars calculatorul deci o trebuit schimbat, nu taman în luna în care plănuisem dar nu te pui cu fatalitatea.

Acum că m-am întors să începem cu lucrurile serioase: mâncarea ușoară, de vară.

Se iau niște roșii mai măricele, cam două de porție, deci în funcție de câți oameni ai la masa, să yicem 6 ca să fie un kil

Se culeg rămășițele de brânză din frigider și se sacrifică ritual pe răzătoare, a mare, cam 3 linguri  ajung, amu dacă e mai mult nu se plânge nimeni.

Se face rost de un boț de unt și se colecționează un număr de ouă egal cu al roșiilor.

Acum cu răbdare de artist chinez și de preferat cu o linguriță se taie capacul roșiei, în partea cu codița să ne înțelegem,  se scobește fiecare roșie până rămâne numai pulpa, așa ca un frumos vas bio.

Se presară cu sare și piper înăuntru, e drept opțional, evident se pot adăuga buruienile aromate preferate. Se dă un strat de răzătură de brânză, se sparge oul în roșie, cu grijă să nu dea pe din afară, nu de alta dar artițti suntem.

Se mai pune on trat de brînză rasă peste și în moț o bucată infinitezimală de unt, definiția lui epsilon cantinatea neglijabilă așa.

Bine dacă gusturile șli silueta vă permit puteți pune mai mult.

Se transferă cu grijă roșiile într-o tavă, apoi se pune apă cât să acopere fundul vasului și să steie duduile roșioare cu, scuzați, fundul în lichid și se depune totul în cuptorul preîncălzit pe la 150 de grade așa în vârful picioarelor de parcă ați umbla cu explozibil.

Se bea un sfert de pahar de bere sau se dau câteva ture entuziaste prin casă și în 10  – 15 minute minunea e gata și arată așa408240_351647974852213_1063195552_n

Nu am stat să fac  calculul dar iese undeva la  sub 2 lei roșia deci clar ne încadrăm în legendarii 10 lei ai rubricii.

Anunțuri

4 răspunsuri

  1. arata fe bine, nu zic nu, dar cum eu tin post, o sa verific reteta mai incolo.
    umorul mi se pare, insa, foarte rafinat 🙂

    1. Eh retetele la urma urmei sunt cam aceleasi dar macar sa fie povestite diferit 🙂

  2. o sa fac si eu! arata bine si imi imaginez ca si gustul e nemaipomenit!

    1. Dap si nici nu e o mâncare din aia grea după care să îți fie greu să te mai ridici de la masă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Mânăstirea Orlat

Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.

imi iubesc orasul meu

Blog despre importanta fiecarui leu

arakelian

lumea mea, si-a altora.

Povesti dintr-o casuta mica

Blog despre importanta fiecarui leu

Dulce Casă

Blog despre importanta fiecarui leu

Luxul Simplitatii

despre frugalitate, consum responsabil si evitarea risipei

Despre oameni si carti

Blog despre importanta fiecarui leu

Socotim pentru tine

Blog despre importanta fiecarui leu

la casa noua

Blog despre importanta fiecarui leu

Mademoiselle au chapeau rouge

Blog despre importanta fiecarui leu

Oglinda lui Erised

Blog despre importanta fiecarui leu

%d blogeri au apreciat asta: