Deci, pe scrurt despre ispravile și tăcerea mea, mi s-o ars calculatorul deci o trebuit schimbat, nu taman în luna în care plănuisem dar nu te pui cu fatalitatea.
Acum că m-am întors să începem cu lucrurile serioase: mâncarea ușoară, de vară.
Se iau niște roșii mai măricele, cam două de porție, deci în funcție de câți oameni ai la masa, să yicem 6 ca să fie un kil
Se culeg rămășițele de brânză din frigider și se sacrifică ritual pe răzătoare, a mare, cam 3 linguri ajung, amu dacă e mai mult nu se plânge nimeni.
Se face rost de un boț de unt și se colecționează un număr de ouă egal cu al roșiilor.
Acum cu răbdare de artist chinez și de preferat cu o linguriță se taie capacul roșiei, în partea cu codița să ne înțelegem, se scobește fiecare roșie până rămâne numai pulpa, așa ca un frumos vas bio.
Se presară cu sare și piper înăuntru, e drept opțional, evident se pot adăuga buruienile aromate preferate. Se dă un strat de răzătură de brânză, se sparge oul în roșie, cu grijă să nu dea pe din afară, nu de alta dar artițti suntem.
Se mai pune on trat de brînză rasă peste și în moț o bucată infinitezimală de unt, definiția lui epsilon cantinatea neglijabilă așa.
Bine dacă gusturile șli silueta vă permit puteți pune mai mult.
Se transferă cu grijă roșiile într-o tavă, apoi se pune apă cât să acopere fundul vasului și să steie duduile roșioare cu, scuzați, fundul în lichid și se depune totul în cuptorul preîncălzit pe la 150 de grade așa în vârful picioarelor de parcă ați umbla cu explozibil.
Se bea un sfert de pahar de bere sau se dau câteva ture entuziaste prin casă și în 10 – 15 minute minunea e gata și arată așa
Nu am stat să fac calculul dar iese undeva la sub 2 lei roșia deci clar ne încadrăm în legendarii 10 lei ai rubricii.
arata fe bine, nu zic nu, dar cum eu tin post, o sa verific reteta mai incolo.
umorul mi se pare, insa, foarte rafinat 🙂
Eh retetele la urma urmei sunt cam aceleasi dar macar sa fie povestite diferit 🙂
o sa fac si eu! arata bine si imi imaginez ca si gustul e nemaipomenit!
Dap si nici nu e o mâncare din aia grea după care să îți fie greu să te mai ridici de la masă