Zen in 10 minute

Ăsta ar fi fost un blog potrivit pentru aici, dar, pentru că am promis să vă scriu despre Zen am pornit să colindăm şi să citim cărţi de profil.

Am început cu Zen în 10 minute de Sioux Berger , pentru că titlul, pentru că m-a amuzat numele autoarei, cum dracu să te cheme Ciobanu Sioux, adecă nativ amerindian, deh am şi eu răutăţile mele.

Despre carte, sunt vreo 220 de pagini uşor de citit, de fapt sunt chiar mai puţin de atât dar femeia se încăpăţânează să scrie pe unele din ele numai câte 10 rânduri cu titlul de reguli de aur.

Autoarea este redactor şef al unei reviste online pentru fomei şi treaba asta se simte în fiecare cuvânt, mai toată cartea fiind redacatată în stilul: 5 trucuri să slăbeşti mâncând sau 7 idei să îl păstrezi pe Făt Frumos. Din nou, poate e vorba numai despre răutăcismele mele care am cu totul altă viziune despre ce înseamnă să fii zen, treabă care e mult mai complexă decât pare să creadă tanti Sioux asta.

Conţinutul este un amestec de sfaturi despre cum să nu îţi pierzi tu cumpătul în relaţiile cu şeful, colegii, clienţii, copii, blocajele de trafic, de regulă lucruri pe care le-am citit cu toţi de ţşpe mii de ori în diverse revistuţe care se inspiră sălbatic una din alta.

O salvează un pic exerciţiile pe care le recomandă pentru detensionare, o strică informarea insuficientă asupra ceaiurilor pe care le recomandă, unul din sfaturile care mi-au rămas în minte este să îţi faci o infuzie de păducel întru detensionare.

Eh bine, o doză prea mare de păducel poate scădea tensiunea arterială şi poate cauza hipotensiune şi pot apărea simptome ca ameţeală şi leşin. O doză prea mare de păducel poate cauza şi bătăi neregulate ale inimii. De asemenea păducelul poate scădea tonusul musculaturii uterine, afectând astfel sarcina şi este contraindicat în asociere cu medicamentele.

Şi atunci începi să te întrebi de două ori înainte de a urma oricare din sfaturile ei pe care poate nu ai cunoştinţele necesare să le cenzurezi.

La fel de superficială mi s-a părut şi în ce priveşte sfaturile legate de feng shui, pe care totuşi nu se sfieşte să le dea.

Mie una cartea nu mi-a fost de vreun real folos dar dacă abia acum te-a apucat curiozitatea pentru noţiunea de linişte interioară o recomand pentru a învăţa să începi să faci un pic de ordine în jurul tău pentru că sfaturile sunt liniare şi uşor de pus în aplicare pentru oricine.

Zen-ul însă e cu totul altă mâncare de peşte şi o să căutăm nişte cărţi mai deştepte în sensul ăsta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: