nu exista greșeli, exista lecții învățate

Se pare că mi-a lipsit mult blogul ăsta, daca am ajuns să scriu din nou atât de des. Până la urmă nu voi avea oaspeți iar aplicarea meniului săptămânal se va lansa cu surle și trâmbițe (niciodată nu am știut ce sunt surlele astea) sâmbătă pe 1 septembrie, când evident când evident nu știu ce voi găti, cel mai probabil ceva deja cumpărat care sta prin frigider așteptând o șansă.

Înainte a începe programe noi ar fi însă bine să pivesc în spate și să identific măcar o parte din greșelile anului de pauză.

Prima evident, este faptul că m-am lăsat de planificare, știu că era greu, dar poate nu era imposibil. În ultimele 12 luni , bine, 13 luni am trăit în 3 orașe, mutându-ma de fiecare data cu un rucsac, clar multe lucruri mi-au rămas în alta casa, încă mă trezesc căutând în locuri în care am sertare la Craiova sau în care aveam sertare la București, încă nu știu pe unde sunt diverse lucruri care nu mi-au trebuit de 3 luni să zicem.

A doua greșeală a fost că deși fizic m-am mutat, creierul meu nu a procesat la timp informația așa că am continuat să cumpăr ce mi-ar fi trebuit în condițiile în care u aș fi fost numai eu ci ar mai fi fost vreo 2 oameni în familie.

A treia greșeală a fost răsfățul. Deși am privit entuziast schimbarea e decor, faptul că toți ai tăi și familie și prieteni au rămas departe te va afecta. Așa că mi-am cumpărat chestii care să compenseze. Unele s-au dovedit a fi achizitii inspirate pe care le voi folosi multi ani de aici încolo, altele au fost o decizie emoțională, le înțeleg da le regret un pic.

A patra greșeală a fost supraextenuarea, când muncești atât de mult, nu mai ai timp nici să trăiești, nici să planifici și te îndepărtezi de la decluttering ( dacă aveți termenul corespondent în română v-aș fi recunoscătoare). În mod paradoxal trăitul încet și simplu necesita multa informare și când nu mai ai timp să o faci te trezesti ca mine un an mai târziu puțin deraiat de pe drumul tău.

Probabil ceva greșeli mai sunt (multe) dar încerc să mă țin de o regula noua despre care vom vorbi pobabil mâine așa că închei aici cu gândul că punem greșit acentul în slow living și ne gândim cu toții cum să încetinim când importantă e partea cu trăitul.

6628d7a23ad67436c18ae56406d15846

 

3 răspunsuri

  1. […] scriam pe aici  că am făcut cumpărături impulsive, una din ele se dovedeste utila, un robot de bucatarie […]

  2. In ce oras stati acum?

  3. decluttering – debarasare :). Bine ai revenit, ma bucur mult!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: