aproape septembrie

Să încerc să mă țin de promisiuni și să îmi scriu blogul săptămânal. Era să zic că e greu pentru că nu am timp dar cele 20 de minute necesare nu sunt chiar așa o mare investiție. Nu am timp pentru că încă nu îl gestionez cum trebuie și blogurile astea săptămânale, zilnice, cum or apuca ele să fie îmi aduc aminte ca o picătură chinezeasca de fix cel mai important lucru pe care îl am de făcut: să mă organizez.

Multă vreme am fost adepta ideii că geniile pot trăi și în haos, adevărul e că pot dar nu la aceeași calitate.

Să purcedem așadar cu organizarea. Azi m-am întors acasă de la mama și am reușit să ies din magazin cu o nota de plata de numai 8,80 lei, lucru care nu mi s-a mai întâmplat de mult timp.

Evenimentul a avut loc pentru că încerc să îmi regândesc dieta și în funcție de nutrienți și în funcție de un meniu săptămânal care va fi în vigoare de pe 2 septembrie, pe 1 încă am musafiri :). Ca atare nu am cumpărat mare lucru pentru că meniul nu e definitivat și pentru că încerc din greu să termin proviziile făcute în ultimul an. Strict exemplificativ cred că am suficiente paste în casă ( cu ou, fără ou, tăiței chinezeti, soba noodles cât să supraviețuiesc apocalipsei despre care am auzit că anul ăsta are loc pe 25 septembrie).

În mod cu totul misterios m-am trezit cu 3 borcane de dulceață în casă, va fi interesant să le consum de vreme ce încerc din greu să reduc zahărul dar e o provocare drăguță.

Ce mi-am cumpărat totuși? Un caiet pentru că bugetele au nevoie să fie scrise, spre deosebire de epoca trecută când banii intrau la cele mai fanteziste date în cont acum știu sigur că apar în ziua de 9 sau 8 așa că bugetul va începe de pe 8 septembrie și nu de pe 2 odată cu meniul.

Mi-am schimbat iaurtul, adică am renunțat la cel de 10% și am trecut pe 3,5%, lucru care la nivel financiar se traduce intr-un leu/borcan, cam 350 de lei pe an aș zice și o economie calorica de 86 de calorii pe borcan.

Și finalmente mi-am luat ghimbir și lămâie, ghimbirul va fi ras, lămâia stoarsa și ambele amestecate cu miere, poate nu reușesc să elimin si ness ul de dimineață cu un amestec din cele de mai sus și apă caldă dar cu siguanță celui de la orele 16 i s-a terminat epoca.

Cu ceva noroc ne auzim duminică să vorbim despre meniul săptămânal, cred ca asta va figura pe post de prânz cândva 🙂

e83a176da0546345d6eecccae86d3c40

2 răspunsuri

  1. E mare diferenta de pret la iaurturi. Eu imi fac in casa (o sapt da, o sapt cumpar) – si mi se pare mie ca ies mai ieftin cu cel facut de casa, cu lapte de la tzaran.

    Pt gemurile primite si cu care nu stii ce face, cand ai musafiri poti face o negresa. Sau pt pachet drum/mic dejun.
    Ia zi, ce ai in poza? Paine, Avocado cu branzica?

    1. pâine cu avocado și ou, ouăle fiind una din marile mele slăbiciuni pe care intenționez să le exploatez la maxim in următoarele luni 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: