Dresează-ți creierul

Citeam in perioada mea NLP, din care evident s-au prins de mine diverse nu musai alea care trebuie ca fericirea e o optiune.

Azi in timp ce mergeam spre birou a doua oara mi-am dat seama ca asa e. La o discutie filozofica fericirea pentru mine poate consta in multe treburi nu neapărat greu de atins sau scumpe dar relaxate: carti, ciocolata, familie, prieteni, pierdutul timpului, visatul cu ochii deschisi, vacante prin alte locuri.

Există oameni care ating extazul privind de nebuni niște timbre și sunt delirant de fericiți că unul are un punct diferit de restul 1000, alții aleargă după o minge pe un teren dur, ud, sub soare sau ploaie și sunt fericiți.

Fericirea e o treabă foarte personala dar e si o problemă de autoeducație. Multă vreme nu am suportat să fac ordine, ma agasau toate cele care trebuiau puse la locul lor, decât să fac ordine mai bine orice altceva, pâna am învățat să îmi mint creierul că lui chiar îi place treaba asta, că toate lucrurile au un loc și un timp al lor pe care trebuie să îl respect și pe mine mă bucură să îl respect.

Dacă nu îți place să faci ceva dar e neapărata nevoie să o faci minte-ți creierul, conștientul e bou, te asigur nici nu o sa se prindă,  Pregătește-te pentru treaba aia ca pentru cea mai mare plăcere a ta, programează evenimentul și asigură-ți condiții de vis, pune niște flori în vaze, pune muzică, numără secundele dar nu cu lehamite ci cu anticipație și când vei ajunge la momentul 0 vei fi surprinzător de fericit să faci ceva ce știi sigur că nu îți place.

Azi în timp de ma intorceam la birou a doua oara cum spuneam mi-am dat seama ca eram fericita, desi aveam deja 7 ore de munca la bord si ma mai asteptau vreo 4, tot anticipand si tot spunandu-mi ca imi place chiar am ajuns sa ma bucur de orele petrecute cu nasul in acte și când te-ai convins că îți place la nebunie să muncești doar cerul îți mai e limită.

Ce corvoada va scoate din minti la modul absolut?

6 răspunsuri

  1. Superba postare ! Subscriu ! ….. Ma stradui foarte tare dar ma inerveaza la culme stersul pe jos cu carpa !….. Dupa cum spunea Constantin Brancusi : ” Lucrurile nu sunt greu de facut . Greu este sa te pui in starea de a le face . „…… O sa aplic ” metoda ” oferita de tine ! Multumesc !

  2. aaaa…. la prima privire nu am asa o corvoada care sa ma scoata din minti; adica uite chiar stau acum si ma gandesc daca e una care sa ma faca sa o aman pana nu o mai fac deloc 🙂
    poate si pt ca ma detasez, si daca nu am chef azi o fac maine, ca doar nu e o urgenta absoluta si nu sta Pamantul in loc
    hai ca storcandu-mi neuronul am gasit – nu imi place sa toc legumele pt salata boef, de aia deleg 🙂 si nu imi place sa calc (decat daca e musai, musai, musai……….)
    in rest ma iau asa cum sunt….unica si irepetabila :))))

  3. Cu alte cuvinte, nici minciuna nu e frumoasa dar e sanatoasa :)))

  4. eu am o parere usr diferita. Daca nu imi place ceva, ramane sa nu imi placa, dar imi repet ca pot sa o fac, rezist, sunt capabila sa fac si asta, termin si gata. Nu incerc sa imi acoper sentimente negative cu false sentimente pozitive.

    Pe de alta parte e f. important sa gandim pozitiv, iar optimismul se invata. Unii au norocul sa se nasca in familii optimiste si sa invete inconstient, ceilalti au norocul sa aiba prieteni si bloguri ca tine si sa invete pas cu pas ca orice frunza cazuta e o splendoare de culori, iar sunetul ploiii poate canta.

    1. Intr-o zi poate o sa reusesc sa descriu in cuvinte treaba asta, deicamdata sunt la nivelul intuitiv, treaba nu e sa ascunzi sub un fals sentiment pozitiv ci chiar sa sim’i treaba aia, sa fii fericit. Cred ca de fapt cum ne simtim nu are nici o legatura cu ce facem in momentul ala ci cu pe unde ne este mintea
      Si ca de obicei, multumesc, daca macar unui om ii place sa ma citeasca merita sa imi rasucesc programul sa apuc sa mai scriu si pe aici 🙂

      1. adicalea scrii si special pentru mine? vai, rosesc 😳

Lasă un comentariu