Detergentii magici

Mno recunosc nu le-am încercat pe toate dar sunt pe lista de to do în ideea că sunt şi mai ieftine decât supersoluţiile de curăţare de prin magazine şi mai ales sunt mai aproape de natură, în fond câte chimicale pot să suporte pielea şi lucrurile noastre?

  1. Pasta de curăţat cam tot amestecă  125 g de bicarbonat de sodiu (8 linguri) cu suficient săpun de Castilia pentru a obţine o pastă.Foloseşte partea aspră a unui burete să freci porţiunile care trebuie curăţite apoi curăţă resturile pastei cu o cârpă umedă curată
  2. Pentru vase freacă petele cu o pastă făcută din bicarbonat de sodiu şi apă, lasă pasta să acţioneze, adaugă oţet simplu şi apoi spală ca de obicei.
  3. Toaletele toarnă 250 ml de oteţ în vas şi lasă-l să îşi facă treaba, după vreo 10 minute freacă vasul cu peria şi ai cam temrinat. Dacă sunt însă urme dificil de înlăturat adaugă în apă şi 250 g de bicarbonat de sodiu şi foloseşte o perie mai dură.
  4. Ferestrele. Stropeşte-le cu oţet simplu, apoi foloseşte ghemotoace de ziar să le ştergi, dacă nu vrei să foloseşti ziare sau nu ai ( cum e cazul meu) o cârpă de bumbac face treabă la fel de bună
  5. Covoarele.  Presară-le cu bicarbonat de sodiu, lasă-le 15 minute apoi dă cu aspiratorul. Dacă ţi-a lăsat şi căţelul o surpriză foloseşte puţin oţet să elimini pata ( testează întâi o bucată mai puţin expusă pentru a te asigura că nu iese culoarea)
  6. Duşurile. Pentru mucegai pulverizează oţet simplu peste zonă, lasă-l să se usuce şi apoi şterge cu o cârpă umedă. Pentru a curăţa şi albi  faianţa şi spatiile dintre plăci amestecă în proporţii apă oxigenată şi apă în proporţie de ½. Pulverizează amestecul, lasă-l să se usuce şi apoi şterge cu o cârpă umedă.
  7. Rufe, foloseşte apa oxigenată să scapi de petele de ciocolată, sânge sau vin roşu. Freacă uşor petele de deodorant cu oţet înainte de a spăla rufele şi pentru a păstra hainele moi adaugă 250 ml de oţet la clătire.
  8. Podelele de orice fel se curăţă foarte bine cu un amestec egal de oţet şi apă caldă, dacă vrei să le dezinfectezi amestecă 4 litri de apă caldă cu 70 g de Borax, nici una din soluţii nu necesită clătire.
  9. Mobila . Stoarce o lămâie, adaugă o lingură de ulei şi una de apă, amestecă până se omogenizează, pulverizează pe mobilă sau pune putin direct pe cârpa de şters şi lustruieşte. În lipsă de lămâie, oţetul va  funcţiona la fel de bine şi poţi adăuga 2-3 picături de ulei esenţial pentru parfum.7c1e02ef9631bbba0765f2c4a2d62cd2

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: