Antrenează-ți creierul!

Săptămâna asta despre o carte la care am citit mult timp în mare parte pentru că fiind destul de tehnică și de groasă am mai citit vreo 8 cărți între timp.

          Antrenează-ți creierul de Joe Dispenza nu este o carte de rețete instant pentru a deveni un fenomen sau un geniu, dar cunoscând povestea vieții autorului am zis să acord un pic de atenție și scrierilor lui.

          Foarte pe scurt în urma unui accident autorul a fost pus în situația de a risca să fie paralizat, refuzând o operație pe coloană care i-ar fi redus pentru totdeauna mobilitatea, și preferând să își inventeze o terapie proprie bazată pe cunoștințele și resursele lui.

          E posibil să aveți ceva rezerve determinate de admirația lui pentru Ramtha, nici eu nu am fost entuziasmată de menționarea canalizării unei entități superioare dar totuși ceva l-a ajutat pe omul ăsta să meargă din nou fără tije metalice în coloană așa că am trecut peste.

          S-ar putea să găsiți cartea un pic prea densă în informații despre biologie și biochimie, mie mi s-au părut fascinante și privind în urmă la cele cinci sute și ceva de pagini cred că a fost o alegere bună să pornească de la descrierea neuronului și a modului în care ei interacționează.

          Așteptați-vă deci la bilogie multă, așteptați-vă să aflați că gândurile voastre determină cicluri de dependență chimică pe traseul : gând- peptide- hormoni și de la capăt.

          Cartea are vreo 3 capitole dedicate lobului frontal care este responsabil cu transformarea viselor în realitate la propriu, folosirea și controlul lobului frontal este cheia în reinventarea personalității tale și pe cale de consecință a vieții tale.

          Procesul nu este nici simplu, nici scurt dar merită încercat, într-o societate în acre suntem dispuși să mergem la sală și să facem exerciții pentru un corp în formă nu pricep reticența în a ne antrena neuronii pentru o minte la fel de în formă.

          Evident este imposibil să vă spun pe scurt despre ce e vorba pentru că aproape m-aș apuca să vă povestesc  întreaga carte de vreme ce foarte puține pagini mi se par că pot fi trecute cu vederea.

Nu pot decât să vă recomand să o citiți cu promisiunea că o să vă ajute să înțelegeți din punct de vedere fizic și cu explicațiile științifice aferente de ce realitatea este subiectivă și depinde de gândurile fiecăruia dintre noi ergo poate fi schimbată prin modificarea gândurilor.

6 răspunsuri

 1. Eu chiar voiam sa citesc o inshiruire de 100 tips and tricks si ce sa facem diferit pt a antrena creierul. Poate in articolul urmator?? 😀
  Am rasfoit ceva carte pe tema asemanatoare, dar una usurica, unde aminteau: sa schimbam periodic activitatile de genul sa mergem la munca pe alt drum, sa spalam dintii intr-un alt mod, incepe studiat o limba complet straina etc toate pt creierul nostru a fi pus in situatii noi.

  1. ultimele două capitole sunt cam ce vrei tu dar de ce nu, poate am timp și tura viitoare scriu unul din celebrele articole cu 10 lucruri de făcut ca să………… 🙂

 2. Sor-meo, stiu ca asteptai: deeee feeeeeeteeeeeee

  1. păi nah jumate e de domeniul mamei, jumate domeniul nevesti-ti, eu trec prin cadrul logic că de fete :))

   1. Nu de asta, de dorinta de schimbare :). Si chestia ca credeti ca aveti nevoie de antrenament cerebral. Nu luati lucrurile cum vin :).

   2. Eu iau lucrurile cu vin de preferat spumant :)). Antrenamentul îl facem și dacă vrem și dacă nu atât că după o carte două ai măcar impresia că a o metodă în modul de acțiune și că aia te ajută să nu îți pierzi mințile în nebunia asta de viață.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: