Evvie Drake o ia de la capăt

Cartea de marțea asta este Evvie Drake o ia de la capăt de Linda Holmes. Dacă vreodată am avut dubii că măcar un sfert din carte aparține cititorului asta a fost scrisă și a ajuns în mâna mea special pentru a mi le spulbera.

          Dacă o căutați pe Linda Holmes cu sprijinul mărețului Google veți afla că scrie Chick-lit în traducere literatură pentru tipe, adică nu taman genul profund ci mai degrabă cel ușurel în care toată lumea termină fericită chiar dacă băieții buni termină ultimii.

          Coperta 4 nu e menită să îți schimbe părerea o văduvă care nu mai iese din casă și un fost jucător de baseball aduși împreună de soartă și care se ajută, vindecă, îndrăgostesc reciproc.

          Cum am citit eu cartea? Simțind pregătirea juridică a autoarei.

          De ce să citești și tu cartea?

          Primul motiv, evident, dacă ai chef de o poveste drăguță de dragoste într-o seară ploioasă sau la marginea unei mări.

          Al doilea motiv, mai puțin evident, dacă ești cumva prinsă într-o relație abuzivă.

          Vei afla că o relație abuzivă nu este numai aceea în care ești lovită sau cu un om despre care tot universul știe că nu are idee despre decență. (note to self să scriem despre relații abuzive vreți?)

          O relația abuzivă nu e neapărat cu un partener de cuplu, poate fi cu un părinte, un prieten, un copil, un coleg de lucru.

          De asemenea uneori nici chiar moartea celuilalt nu te poate salva din relația ba chiar te poate împiedica să o te salvezi singur.

          Vei afla că terapia nu este numai pentru nebuni ci poate fi un prieten de nădejde pentru a-ți păstra direcția în lumea nebună în care navigăm (terapia da? nu terapeutul dacă ajungeți prieteni păstrează-l ca atare dar caută alt terapeut).

          Că uneori lucrurile se termină pentru că atât le-a fost menit și că întotdeauna se va găsi un alt drum pe care să mergi.

          Că este necesar să spui ce crezi, ce simți și ce vrei dacă e să ai o șansă la fericire în viața asta și că altfel e posibil să te trezești ascunzându-ți capul într-o sticlă de vin (sau alt creator de dependențe) sau plângând până te destrami pe marginile ființei pentru că ai împrăștiat o cutie de orez pe podea.

          Dacă există și un al treilea motiv pentru a citi cartea asta mă aștept să nu mă lăsați în beznă și să mi-l scrieți în comentarii

7 răspunsuri

 1. Daca as trece de pagina 10 as fi campion, mi-as da premiu, m-as felicita si as zice ca am ajuns la acel moment in care sa scriu enciclopedia despre femei!

  1. De aia se sacrifică sora ta mai mare ca să îți fac recenziile pentru că știu că tu nu poți citi 😛

 2. n-am citit-o, nu mai citesc romane de f multi ani, nu mai am rabdare.Referitor la terapie, iti recomand cartea asta, nu stiu daca ai citit-o :Poate ar fi bine sa discuti cu cineva De (autor): Lori Gottlieb.Se poate rasfoi pe libris

  1. Cartea e pe listă, după ce reușesc că citesc cărțile pe care le am de Yalom 🙂

 3. deci nu stiu nimic nici de carte, nici de gen. Parca m-as inghesui la alte carti inainte de asta 😀

  1. Eu citesc multe chestii tehnice și nasoale la lucru, periodic am nevoie de cărți atât de simple. În altă ordine de idei mă bucur că te-ai întors, am tot intrat pe blog nu era nimic de la Paști și nici nu aveam idee pe cine să întreb dacă e totul în regulă. 🙂

   1. te pup, toate bune, doar ca real life m-a complesit, mai imbatranii si nu mai am aceeasi energie, si am redus la cele nevitale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: