Cartea de marțea asta este de fapt un grup de patru cărți scrise de David Michie despre Pisica lui Dalai Lama și sunt sigură că nimeni nu se așteaptă să fac un rezumat al cărții.
Ce mi-au adus mie cărțile astea? Înțelegere, cumva m-au ajutat să privesc tot ce se întâmpla în viața mea cu un anume grad de detașare, mi-au băgat în cap un principiu fundamental pe are îl știam dar nu îl integrasem ”Nimic nu durează pentru totdeauna – singura constantă e schimbarea”.
Mi-ar lua o zi întreagă să povestesc numai câte fire de desprind din ideea asta singură am să mă opresc la faptul că este baza non atașamentului, dacă ești fericit nu lega starea de circumstanțele exterioare, dacă ești nefericit la fel și mai ales nu te aștepta ca vreuna din stări să dureze.
Nu te grăbi să judeci ce face altul pentru că nu știi niciodată ce se întâmplă cu el și cu viața lui, nu ai idee ce l-a dus în poziția în care este fie de privilegii, fie de neajunsuri.
Nu îți proclama credințele prin vorbe și simboluri exterioare să porți simboluri budiste sau simboluri creștine nu echivalează cu a trăi după normele religiei tale, dacă lipsa unui simbol e neimportantă încălcarea unui principiu te scoate practic din grupul de care pretinzi că aparții
Fă deosebirea între oameni și comportamentele lor, oamenii sunt mai mult decât ceea ce fac sau decât ce au.
Încearcă, fie și împotriva logicii tale, să crezi pentru un minut că nu avem o singură viață, că noi și ai noștri ne vom întoarce, nu neapărat în aceleași relații, nu neapărat în aceeași formă, poate cel mai bun prieten al tău va fi data viitoare cățelul tău te-ai gândi de două ori înainte să îl lovești? Să îl abandonezi? Să îl ții legat în frig?
Fă-ți timp să meditezi sau să te rogi sau pur și simplu să stai de vorbă cu tine și să înțelegi că mare parte din problemele tale vin din gândurile tale și gândurile astea sunt mai degrabă ce îți imaginezi că va fi decât o realitate concretă.
Ieși din zona de confort, privește schimbările și provocările ca pe o oportunitate de a învăța, de a-ți schimba harta, de a crește, unele din cele mai frumoase lucruri încep când în loc să cauți vinovați pentru că ți se întâmplă ceva începi să cauți o soluție pentru a depăși ceva-ul ăla.
Dacă iubești pisicile trebuie să citești cartea pentru că tu știai de fapt că în mintea pisicii tale se spun povești peste povești, dacă nu le iubești dă o șansă cărții și după s-ar putea să adopți și un ghem de blană.
Pe scurt e o carte minunată de citit lângă bradul de Crăciun.

Chiar azi discutam cu Papusel ca vreau sa adoptam o pisica. Dintotdeauna m-au calmat pisicile. Torsul lor, in bratele mele e ca in balsam.
Cărțile din seria asta dau explicații despre torsul pisicilor și efectele lui, de fapt una din ele se numește Arta de a toarce 🙂
conform credintei budiste se intorc cei care nu au atins iluminarea, deci intoarcerea asta e un fel de iad pentru ei.Doar occidentalilor li se pare ceva de dorit.Am citit si eu cartea, mi-a placut, mi s-a parut interesanta modalitatea de a populariza o credinta.