Reducem din viteza

          Decembrie 1, anul 2020. Pentru prima dată în ultimii ani petrec ziua asta acasă, eu cu mine pentru că deși pe Platoul Soarelui la Straja văd că se schiază și aud că Sinaia, Brașovul, Predealul sunt cam la fel de pline ca de obicei, am ales să stau acasă, mi se pare mai sigur pentru mine să nu risc să adopt un coronavirus după ce am respectat regulile aproape un an.

          De altfel așa se prefigurează cam toată perioada sărbătorilor de iarnă, partea bună e că fac parte din categoria celor care au descoperit cu plăcere că nu intră în depresie dacă își petrec timp singuri, semn că fie sunt destul de ok, fie sunt destul de narcisistă să mă înțeleg cu mine însămi.

          La prima oră mi-am asigurat bradul de Crăciun care va veni singur singurel în 2 până la 5 zile lucrătoare și om vedea când organizăm împodobirea. Anul acesta am optat pentru unul mai mic până în 1,5 m, cel de anul trecut fiind cam mare și deci dificil de manevrat.

          Pentru că unul din lucrurile la care vreau să mă întorc în 2021 este meniul săptămânal am zis sa mă apropii cu pași mici, săptămâna asta da, știu că e deja marți dar tot e mai bine decât să nu mă organizez deloc avem în program o friptură la pungă, e deja în cuptor.

          Azi va fi acompaniata de ceva varză călită leftovers, mâine probabil morcovi că asta mai am în casă, joi ce legume s-or găsi când ajung la cumpărături.

În week-end prevăd ceva paste cu ton sau tradiționala pâine cu unt făcută după vechi rețete de familie.

          Nu am planuri mărețe azi, e ultima zi liberă și vreau numai să mă bucur de ea: o ciocolată caldă, un film sau doua, ceva tricotat, încă mai am de lucrat la capitolul relaxare, mi-e imposibil să vad un film, mai ales documentar fără să împletesc ceva concomitent, mi se pare că nu folosesc timpul la adevărata lui valoare.

          Luna decembrie va fi dedicata încetinirii, poate nu viața noastră e prea scurtă, poate noi încercăm să înghesuim prea multe în ea fără să ne întrebăm dacă ne bucură, poate trebuie să fim mai selectivi. Poate fizicienii au dreptate și nu timpul trece pe lângă noi ci noi trecem prin timp și atunci noi stabilim viteza de deplasare iar eu chiar vreau să îmi iau piciorul de pe accelerație.

4 răspunsuri

  1. noi suntem pe slow de cand a inceput anul,practic numai acasa am stat, cu mici exceptii.Ma bucur ca ai revenit.Sa ai un decembrie fericit!

    1. Mulțumesc :), deși singurul lucru pe care am avut voie să îl fac anul ăsta a fost să merg la muncă, a fost atât de mare volumul încât acasă am ajuns obosită și gata să dorm, nici dacă puteam face altceva nu aș mai fi avut energie .

  2. Imi plac mult planurile tale!
    Așa sunt și eu, am redus cât de mult viteza și ne e bine și așa.

    1. Uneori cred că în loc de încă o oră de algebră superioară ne-ar prinde bine în școală o oră care sa ne învețe să ne bucurăm de călătorie nu să avem privirea fixata exclusiv asupra destinației.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: