Octombrie, 4 fără

Aprope s-a dus 4 octombrie și nu am făcut nimic semnificativ pentru mine în astea 4 zile, dar nu e totul pierdut aș zice.

Aseara am decis care este ”fără” al lunii octombrie, luna asta va fi fără alcool, chiar dacă vremea e uneori aproape de iarnă și m-ar tenta o să fie fără vin fiert, fără rom în ciocolata caldă, fără tradiționala bere la gătitul de sâmbătă după ce în bucătărie se face incredibil de cald, fără un pahar de rose la statul la povești.

Dintre toate variantele luate în calcul: fără cafea, fără zahăr, fără lactate, fără alcool mi s-a părut cel mai ușor de realizat, deși la un moment dat va trebui să le încerc pe toate cel puțin o lună să văd care este efectul asupra mea.

Și pentru că după mine corpul și sufletul nu pot fi despărțite, un fără trupesc trebuie însoțit de un fără sufletesc, octombrie va fi fără autocritică.

Mă voi mulțumi să constat că puteam să acționez mai bine decât am făcut-o și îmi voi da voie să trec peste cu atât mai mult cu cât  nervii mei ulteriori nu vor îmbunătăți în niciun fel situația și nici nu vor șterge miraculos efectul greșelii. Sigur ar fi minunat să nu greșesc dar sunt om și mi se întâmplă.

Al treilea fără al lunii se va aplica în domeniul cumpărăturilor de alimente unde am o lista scurtă de lucruri permise: pâine, fructe și legume, ciocolată caldă (v-am zis că sunt om da?), un pachet mic de zahăr brun dacă va fi cazul și atât. Trebuie să termin conservele de ton, de scoici și frigăruile de creveți plus ceva din stocul de înghețată deci fără prăjituri.

Și un ultim fără: luna asta nu cumpărăm cosmetice de niciun fel, nici detergenți, e drept că azi dimineață am rămas fără gel de curățare pentru față dar am în plan consumarea unei sticluțe cu apă micelară primită cadou la care se adauga vreo 3 sticle de gel de duș în diverse faze de golire, care dateaza dinaintea epocii săpunurilor și  încă pe atâtea recipiente de șampon.

Care aruncă un ”fără ” la numărătoare?

7369328cb01fd541fc85b501eba1b25e

13 răspunsuri

 1. Imi place ideea ta…si ma inspira!Ce imi propun pt luna asta?Fara cosmetice…fara produse de curatenie…am stocuri mari in ambele categorii…unele primite ,altele cumparate…fara haine…am facut 2 comenzi luna trecuta si va trebui sa le achit luna asta,nu sunt valori mari,e ok…dar nu vreau sa mai fac altele.Nu mai iau hainute pt copil si nici cosmetice…are..vreau sa folosim strict ce avem!Sper sa reusesc!

  1. Da, nu vreau să renunț la lucruri de care ma nevoie dar vreau sa fac diferența între îmi trebuie si vreau sau nu strică să fie acolo.

 2. In domeniul ,,bucatarie” fara nimic exceptand: paine, fructe si legume. Avem camara si congelatorul mult prea pline.

  1. Nu îmi dau seama de ce am făcut cumpărături de parcă am de hrănit o armata, cate un pachetel aici, o conserva colo m-am trezit ca nu mai e loc in sertare

 3. 🙂 “fara” o idee care imi place foarte mult! Multumesc. Am sa incerc “fara cumparaturi in magazinele second hand”. Sumele mici si foarte mici la acest capitol adunate lunar se dovedesc a fi considerabile.

  1. Cred că toți am avut etapa asta, ia uite ce material bun hai sa o iau ca salvez o grămada de bani și cumva uit că mai am una acasa sau ca port o data la 3 ani asa ceva

 4. Eu am un singur fara: fara expunere la reclame/site-uri de cumparaturi on-line/cataloage. Vreau sa am mintea limpede pentru a judeca corect ce am nevoie.

  1. Nu-i rău deși atunci când am de cumpărat online mă duc ca alfel nu prea le găsesc 🙂

 5. Alcool si zahar consumam oricum ocazional (1-2 ori pe luna), cafea de multi ani (dupa o cura de iesit din dependenta) asa ca acum eu sunt fara alergeni – am liste, merg la dr, fac analize de sange – de 20 de ani trebuia sa fac asta dar na, sa imbunatatesc o problema era nevoie sa accept ca am nevoie sa imbunatatesc si ca pot!!

  1. Cu aloolul stau bine, la zahăr și la cafea nu știu când o să renunț, poate o sa fie o decizie din aia brusca si de a doua zi or sa dispara, cine știe 🙂

 6. la mine fara zahar si fara fainoase albe.O sa iau zahar de mesteacan, e foarte bun si cu indice glicemic zero.Si fara facebook si stiri.

 7. si de fapt, ca sa formulez pozitiv treaba :)), e cu zahar de mesteaca si cu fainoase integrale, cu carti, cu jurnal, cu tricotat, cu liniste 🙂

  1. Cărți și tricotat bifez si eu, zahăr de mesteacan nu am știut că exista, iar paste făinoase, am vreo 2 pachete de soba noodles prin casă, aș putea încerca 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: