Brioșe cu dovleac

Asta e o să tot avem brioșe, bine nici nu cred că sunt propriu zis brioșe, aia originala din câte țin minte e cu ceva drojdie și lapte, mai spre cozonac, eu le zic asa pentru ca le coc in forme de briosa.

Și le tot avem pentru că le fac în juma de oră și am micul dejun asigurat vreo 3 zile, cu un iaurt, o brioșă, o cafea :).

În continuarea epopeii dovleacului care a ajuns supă cremă și a exterminării lucrurilor pe care nu le mai folosesc: zahăr alb ( încă mai am două kg), făină albă ( un kilogram frumos la purtător), mix de mirodenii pt turtă dulce cumpărat de Crăciun am procedat gospodărește la brioșe.

Și-au mai adus contribuția 3 ouă, un praf de sare, unul de turmeric,  care are 800 de milioane de efecte pozitive, și atât.

Am bătut cele 3 ouă cu 6 linguri de zahar, bine nu eu robotul vreo 3 minute, am adăugat mirodeniile, turmericul, restul de piure de dovleac și măr, făina maxim 10 linguri, am turnat cu punga până avut consistența serioasa, trebuie să stea singura cumva în picioare. S-a adăugat lingurița de bicarbonat și lingura de oțet de mere.

Am copt până a ieșit scobitoarea uscată.

41739925_2329233280426996_6476782485907701760_n

3 răspunsuri

  1. se simte gustul de dovleac si tumeric? as face acasa pt mofturosi, cu ovaz, dar mofturosii si daca e ceva banana protesteaza 🙂

    1. Dacă nu aș ști că e cu dovleac nu l-aș simți, turmericul oricum nu se simte și pentru că l-am băgat în blender a ieșit atât de omogen incat nu exista riscul vreunei bucatele mai mari. Cred ca o lingurita de cacao sau una de rom ar inlatura absolut orice idee a gustului de dovleac

  2. altfel imi plac retetele astea cu dovleci. Sunt ieftini la piata, anul tercut am luat catva kg, copt totul o data, si pus in portii in congelator. Scos fix cand voiam si cat voiam sa fac o supa crema. Briose nu am incercat 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: