Brioșe light

Povestea brioșelor light a apărut evident încercând să îmi termin proviziile din frigider și sertare.

Pe vremea când am început să citesc despre mâncatul sănătos mi-am cumpărat evident lucruri care să mă ajute între care, dar nu limitat, se găsesc pudar de roșcove cunoscuta si drept carob. Ideea fusese să o folosesc în loc de zahăr. Nu a mers, cumva  rămânea nedizolvata și nu îmi plăcea rezultatul dar nici nu mă lăsa sufletul să o arunc, adică 4 lei sunt 4 lei trebuie folosita cumva.

În aceeași etapă am început să cumpăr fulgi de ovăz, din ăia simpli, fără arome, fără zahăr, fără zurgălăi, de obicei îi adaug așa cum sunt în iaurt și tare buni sunt, deja am ajuns la punga numărul 3. Văzusem însă un video în care o doamna își folosea blenderul robotului de bucătărie să faca făina de grâu, migdale și ovaz, ultima din fulgi. A trebuit să încerc si cum grâu și migdale nu aveam am sacrficat fulgii. A rezultat o făină așa drăguță că nici nu am mai cernut-o.

Prin frigider se mai găseau 2 banane antice în pragul extincție, o nectarina la fel de bătrâioară, 2 ouă, un praf de scorțișoară și cred că atât.

În vasul uriaș al aceluiași robot cumpărat nu știu de ce am bătut ouăle întregi cu două linguri de pudră de roșcove, am adăugat în afacere bananele zdrobite cu furculița, un praf de sare, pe cel de scorțișoară și făină de ovăz, vreo 10 linguri sau mă rog până amestecul a devenit aproape solid.

A urmat o linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu o lingură de oțet de mere, nectarina tăiată în bucățele mici și totul a trecut în formele de brioșe.

Culoarea închisa e data de pudra de roșcove care pare să fie tare bună la casa omului, seamănă un pic la gust cu pudra de cacao,  care are calorii puține și B1, B3, B2, A, calciu, magneziu, potasiu, fier, proteine și foarte multe fibre.

Semințele din păstăile de roșcove au întotdeauna aceeași greutate (0,18 g), fiind denumite încă din antichitate ”karat”. Acestea se foloseau pentru măsurarea cât mai precisă a greutății diamantelor și aurului. Din acest motiv, unitatea modernă de măsură a aurului se numește tot carat (0.2 g). Sincer habar nu aveam înainte de research ul pentru articolul ăsta.

Gustul a fost bun, dulce dar nu foarte, data viitoare cred că arunc în joc și niște stafide sau curmale mărunțite.

Aspectul eh poate reușesc să îl îmbunătățesc cumva.

41674689_1127139497435823_7739843126830825472_n

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: