Poate ca abia acum….

M-am gândit serios înainte să scriu bogul ăsta, nu la conținut, cuvintele mi-erau clare in minte, ci la modul în care conținutul articolului se pliază pe profilul blogului.

Doar un leu a început ca un blog de economisire a fiecărui leu rătăcit prin viața mea, era un blog de gestionare resurse și poate ca noua mea direcție nu este perceputa ca fiind pe aceeași temă.

Și totuși poate că abia acum cu viziunea asta noua ma indrept într-adevăr spre economisire. Abia acum am înțeles până la ultima fibră a sufletului meu cât de importantă este economisirea unicei resurse care nu poate fi tranzactionata: timpul, unitatea de măsura a vietii.

Mai nou când îmi fac socoteli despre activ si pasiv, deși acord în continuare atenție banilor, am adăugat o rubrică noua: timp câștigat.

Durata vieții noastre este determinata de codul genetic, uneori putem câștiga niste ani cu atenție la alimentație, exerciții, igiena sufletească, uneori nu. Și cum se economisește timp vă întrebați?

Era pe vremuri o expresie, poate e si acum, viața din anii voștri e mai importantă decât anii din viața voastră, așa că am început să fiu atentă nu numai la durata ci și la intensitatea vieții.

Și funcționează, în ultimele 12 luni am trăit mai mult decât în 60 de luni înainte. Poate nu o să trăiesc 120 de ani dar cu siguranță voi face lucruri cât pentru 120 de ani.

Organizatoric stăm așa: ultima săptămână de ritm leneș la lucru care se va termina cu 5 zile acasă. Ultima lună în care nu plătim anticipat la credit. Perioada cea mai buna din lume să îți tragi sufletul, să îți faci listele pentru luna sptembrie, pentru ultimele 4 luni din 2018, pentru primul an dintr-un deceniu nou.

Pe 31 august ar trebui sa imi fie gata lista cu meniul săptămânal, lista cu cărțile de citit în septembrie și provocarea lunii, încă mă gândesc dacă să fie o lună fără zahăr sau o luna în care introducem băutura energizanta a dimineții în loc de cafea.

Vreo idee de provocarea lunii? E întotdeauna mai drăguț când suntem mai mulți în aceeași încercare și în plus așa merge lumea nu? Prin concentrarea energiei unui număr din ce în ce mai mare de oameni în aceeași direcție.

 

5 răspunsuri

  1. In septembrie o sa ies dintr-o perioada extra-aglomerata de la job. O sa fac o curatenie generala timp in care o sa imi pun si gandurile in ordine, o sa plecam in concediu. Si ca provocare vreau sa bifez 30 min zilnic cu un ceai in dreapta, o carte in mana si mobilul pus pe silent.

    1. Partea cu ceaiul, cartea si mobilul pare o provocare in care m-as baga 🙂

  2. la mine planul e sa fac mai multa miscare: exercitii pt spate, exercitii respiratorii, poate si alergat, mi-am luat si coarda etc. In vacanta am facut 20-25 mii pasi pe zi si tare bine m-am simtit – biroul nu face bine la sanatate.

  3. În septembrie as vrea sa reusesc sa slăbesc cateva kilograme (am mai multe), sa citesc mai mult, sa fac o curatenie generala in casa, sa mai dau din haine, jucării, sa incerc sa organizez mai bine lucrurile in dulapuri….si sa pun mai multi bani deoparte.

    1. La o curățenie generală nu mă bag dar la citit cred că o ne mobilizăm împreuna 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: