Plăcinta cu varză

Așa cum spuneam am avut o lună de vacanță de pe bloguri. Acum să o luăm cătinel din nou pe drumul postărilor că tot e primăvară și toate cele sunt în creștere.

Pentru că în ultima vreme carnea nu a mai fost printre alimentele mele de suflet a trebuit să găsesc alte variante de mâncare. Una din ele plăcinta cu varză despre care se poate spune în glumă sau poate nu că e mâncare pentru chakra a șaptea pentru că a rezultat destul de violetă fiindcă aveam în casă varză și ceapă roșie.

Ne trebuie o varză, vreo 5 cepe, cam jumătate de kil de făină, un plic de drojdie, ceva condimente: boia, sare, piper, cimbru, fiecare ce vrea. Dacă vrei varianta de post folosești cam 200 de ml de apă și 20 de ulei, dacă nu vrei să fie de post, poți folosi 200 ml de lapte, două ouă și un boț de unt.

Etapele: musai se pune Venga Boys la ceva, plăcinta de varză nedansată e ca nunta fără lăutari.

Se încălzește lejer laptele și se topește în el untul ăla mititel. Se bat cu violență ouăle cu un praf de sare, se amestecă apoi cu laptele și apoi amestecăm în fir subțire lichidul în făină amestecată cu drojdie ( eu folosesc uscată). Se frământă și se lasă isprava să se odihnească.

Trecem al legume. Se toacă întâi ceapa și se plânge corespunzător că e moment solemn ce naiba. Simultan se dansează că nu strică niciodată să dezvolți multitasking-ul. Se taie cât de subțirel se poate varza.

Se aruncă un strop de ulei în tigaie și apoi când s-a încins uleiul ceapa, să scoatem ifosele din ea. Când ceapa e aurie sau mă rog a mea rozalie, se trântește în valuri și varza, că nu are loc toată odată. După ce a intrat toată varza în tigaie mai punem 100 ml de apă și apoi sigilăm cu capacul să fiarbă înăbușit  preț de 10 minute.

DSC_0801

La expirarea termenului iei capacul și lași să se evapore apa, condimentezi cu ce vrei tu și oprești focul.

Eu voiam să pun și morcovi dar am uitat, așa cum se poate adăuga și ceva carne, eventual din aia tocată și prăjită de una singură.

Dacă s-a dospit aluatul trecem la asamblare, dacă nu, mai dansăm un pic. Asamblarea e simplă : împarți aluatul în două, o foaie jos, apoi varza, apoi foaie. Dacă te chinuie rău talentul ca pe mine poți pune și nește decorațiuni împletite.

Dai la cuptor vreo 30 de minute la 200 de grade, știți cum e funcție de cuptor. După 20 de minute oricum scoți plăcinta și o ungi cu ou cu factor de protecție mare să nu se ardă.

DSC_0804

Cred că în total o plăcintă în tava mare a cuptorului m-a costat vreo 6 lei și au ieșit vreo 18 porții ca asta.

DSC_0806

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Mânăstirea Orlat

Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.

imi iubesc orasul meu

Blog despre importanta fiecarui leu

arakelian

lumea mea, si-a altora.

Povesti dintr-o casuta mica

Blog despre importanta fiecarui leu

Dulce Casă

Blog despre importanta fiecarui leu

Luxul Simplitatii

despre frugalitate, consum responsabil si evitarea risipei

Despre oameni si carti

Blog despre importanta fiecarui leu

Socotim pentru tine

Blog despre importanta fiecarui leu

la casa noua

Blog despre importanta fiecarui leu

Mademoiselle au chapeau rouge

Blog despre importanta fiecarui leu

Oglinda lui Erised

Blog despre importanta fiecarui leu

%d blogeri au apreciat asta: