Brioșe fără zahăr

Mie îmi cam place zahărul și asta se vede regretabil pe contururile siluetei. Pentru mine nu m-aș fi mobilizat ever să încerc o prăjitură fără zahăr am făcut-o însă pentru un bun prieten căruia maică-sa nu i-a dat dezlegare la zahăr deocamdată, așteptăm tortul de la doi ani să vedem cum decurg negocierile.

Ce am folosit: o sfeclă mică bine coaptă, efectele ar fi fost mult mai mărețe dacă blenderul meu era o sculă serioasă și chiar ar fi făcut piure toată sfecla, așa mi-a dat cât ssă-mi facă aluatul ciclam în stare crudă.

O banană terciută la furculiță că nu mă mai țineau nervii pentru blender.

Două ouă

2 linguri de ulei de cocos lichid

Vreo 4 linguri sănătoase de chefir

Habar n-am câtă făină, cred că vreo 10 linguri, am pus până aluatul a devenit dens.

Am bătut ouăle și le-am amestecat cu sfecla, banana, uleiul și chefirul, în asta am tot pus făină până a început să arate a aluat de brioșă.

Pentru că eram în misiune bio în loc de parf de copt am pus un pic de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie.

Le-am copt la 180 de grade vreo 10- 15 minute, am băgat des scobitoarea că erau primele mele brioșe. La gust erau prăjituri, nu cât să mă dea pe spate dar prăjituri, amicul a fost încântat mâine facem iar fără sfeclă, nu mă țin nervii să blenduiesc trei kile din care să obțin două linguri de piure și un lighean de salata.

Au ieșit 8 bucăți și cred că au costat vreo 6 lei.DSC_0808

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: