Mie îmi cam place zahărul și asta se vede regretabil pe contururile siluetei. Pentru mine nu m-aș fi mobilizat ever să încerc o prăjitură fără zahăr am făcut-o însă pentru un bun prieten căruia maică-sa nu i-a dat dezlegare la zahăr deocamdată, așteptăm tortul de la doi ani să vedem cum decurg negocierile.
Ce am folosit: o sfeclă mică bine coaptă, efectele ar fi fost mult mai mărețe dacă blenderul meu era o sculă serioasă și chiar ar fi făcut piure toată sfecla, așa mi-a dat cât ssă-mi facă aluatul ciclam în stare crudă.
O banană terciută la furculiță că nu mă mai țineau nervii pentru blender.
Două ouă
2 linguri de ulei de cocos lichid
Vreo 4 linguri sănătoase de chefir
Habar n-am câtă făină, cred că vreo 10 linguri, am pus până aluatul a devenit dens.
Am bătut ouăle și le-am amestecat cu sfecla, banana, uleiul și chefirul, în asta am tot pus făină până a început să arate a aluat de brioșă.
Pentru că eram în misiune bio în loc de parf de copt am pus un pic de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie.
Le-am copt la 180 de grade vreo 10- 15 minute, am băgat des scobitoarea că erau primele mele brioșe. La gust erau prăjituri, nu cât să mă dea pe spate dar prăjituri, amicul a fost încântat mâine facem iar fără sfeclă, nu mă țin nervii să blenduiesc trei kile din care să obțin două linguri de piure și un lighean de salata.
Au ieșit 8 bucăți și cred că au costat vreo 6 lei.