Că nu am gătit de mult, azi un piure pe care orice prințesă de trei ani care se respectă îl va mânca binedispusă deși culmea e sănătos. Al meu a fost în varianta pentru oameni mari adică a cuprins nește usturoi și ceapă, precum și boia iute.
Ingrediente:
3 sfecle roșii mici, cam 600 de gr 1leu
3 cartofi probabil 200 gr 0,40 de bani
Pentru adulți: 2 cepe medii și cam o căpățînă de usturoi, încă un leu cred
100 gr unt 2 lei
(habar n-am) 50 ml lapte
un praf de sare.
Cu toatele cam 6 lei din cale afară
Se fierb sfecla și cartofii până devin moi, se curăță de coajă și se pasează cu talent, mie mi-au mai rămas bucăți de sfeclă dar nici nu am insistat, nici nu am cine știe ce jucărie, unul de 30 de lei.
Pentru adulți se toacă ceapa și usturoiul, se călesc în unt, se adaugă sare și boia după gust, se stinge cu lapte . Pentru copii, se topește numai untul, se sărează și se amestecă laptele.
Amestecul de lapte și unt se adaugă legumelor, se mai amestecă temeinic un minut și gata.
În farfurie eu i-am pus și o lingură de smântână, dar era la fel de bun și fără.
Este preferatul fetitei mele.Il fac de doua ori pe saptamana.Recunosc ca varianta pentru adulti nu o stiam dar o sa o incerc.
Eu l-am descoperit târziu, deși sfeclă mâncam dar coaptă și făcută salată 🙂
Eu fac salata orientala asa: scot unt si lapte, coc sfecla si cartofii, si mai adaug un crastavete si poate 3 masline de decor.
In rest, la noi pentru printese este borsul mov/roz: ingredientele de mai sus si inca ceva legume si mult bors/lamaie devin bors de iarna vitaminos. Si ieftin, evident.
chiar nu am mai făcut de o viață salata orientală, cu ceva ceapă roșie 🙂
eu fac des variatiuni pe tema asta, e o salata de iarna cu vitamine si cu legumele de iarna, ieftine.