Nu cred că au fost numai 10 lei dar până termin de scris articolul ăsta o să aflăm. În program paste cu sos de brânză
Ingrediente:
50 de grame de unt 1 leu
500 grame telemea 7,5 lei
200 grame feta 1,4 lei
100 grame cașcaval 1,7 lei
200 gr smântână 1, 8 lei
3 linguri de lapte sau pe acolo
un praf de piper alb
LE uitasem pastele : 400 de grame 🙂
o pungă cu paste ale mele au fost farfalle primite dar de regulă folosesc fidea cu 2 lei 200 de grame, pentru că la rețeta asta mie îmi place sosul nu finoasele. Total 17,4 lei pentru 6 porții, deci vreo 3 lei porția, eu zic că e bine.
Planul de bătaie: se dau pe răzătoare toate cele trei feluri de brânză. Ca truc începeți cu cele mai moi și radeți cașcavalul ultimul, fiind mai dur o să vă curățe răzătoarea de brânza moale care a rămas pe ea de la feta de exemplu.
Puneți apa la fiert și când dă în clocot adăugați pastele, fierbeți funcție de ce paste aveți. Strecurați, nu clătiți cu apă rece .
Încingeți tigaia, puneți untul și când s-a topit adăugați brânza, când și ea s-a topit aruncați praful de piper și smântâna, dacă pastele sunt gata răsturnați-le în tigaie și mai lăsați vreo 5 minute să se împrietenească. Aici este momentul în care dacă sosul pare prea dens puteți pune lapte, la fel de bine puteți să nu. Dacă nu sunt gata dați sosul deoparte puțin și când pastele sunt strecurate puneți din nou pe foc un minut două înainte să el amestecați.
Asta a fost tot, cred că ia maxim 20 de minute.
cate portii ti-au iesit? ca eu miros vreo 5 portii 🙂
6 au fost și destul de măricele, farfuria aia din fotografie e foarte mare 🙂
[…] vreun purcel copt cu mărul în gură, să zicem de dragul ușurinței calculelor că ne luăm toți paste cu brânză rezultă 22 X3 , 66 de lei. La care adăugăm 3 beri, da, noi bem bere la orice, oricând care mai […]
să-mi pui semn de carte. azi le fac a doua oară… duamne, câtu-i de buun! 😀