Decoratiuni de Crăciun

Știu că mai e până atunci dar nu sunt taman cea mai pricepută din cartier, așa că m-am pregătit sufletește să repet de mai multe ori până mi-o ieși ceva prezentabil.

De costat nu m-au costat nimic, vine aș fi dat un leu pe lumânări și probabil încă unul pe panglică dar le aveam în casă așa că nu mi-e clar dacă să le pun sau nu la socoteală.

Primul o fost borcanul, ar fi fost frumos să am un lipici decent în casă, n-am avut, ăla pentru hârtie a fost inutil, Picătura cred că era expirată, deși….degetele mi le-a lipit, lacul de unghii transparent m-a lipit de borcan numai pe mine. Așa că ma procedat ca orice român, dacă nu a mers cu altceva i-am dat cu scotch, din ce în ce mai elegant spre final dar mi s-a terminat borcanul.

Un borcan de muștar sărăcit de conținut și etichetă, o mână de crenguțe de tuia, care cresc într-o veselie prin fața blocului, o mână de corcodușe neidentificate probabil toxice și astea dintr-un alt pom din fața blocului..

Am lipit tuia pe exteriorul borcanului, pus corcodușele înăuntru, turnat apă, făcut funda și pus o lumânărică să plutească în apă.

Opera nr. 1 a fost gata deși nu chiar a mai frumoasă din țară.

DSC_0586

Încurajată am trecut la opere nr. 2 că deh masa din bucătărie cerea și ea o decorație.

Am folosit drept bază o farfurioară de ceramică, mai grosuță, inițial am vrut să lipesc tuia, a devenit clar că era mai simplu să o impletesc lejer de-a lungul perimetrului.

Am adăugat niște miniconuri cred că de brad evident din fața blocului, date cu o ojă argintie pe cale să expire și la final am mai înfipt 5 din corcodușele alea neidentificate.

Încă o lumânărică și opera nr. 2 e gata să iese în lume, probabil nr. 3 va ieși de-a dreptul frumoasă

DSC_0588

 

 

 

7 răspunsuri

 1. Minti, minti, minti! Ca in a doua poza ai 6 corcoduse, nu 5 cate ai scris! :)) Asta o zic asa, ca sa-ti caut nod in papura si sa maschez invidia care ma roade, eu nefiind capabila sa mesteresc ceva decent cu manutele astea doua. Si ca sa nu mai zic ca n-am in fata blocului nici tuia, nici conuri, nici corcoduse. Am doar multe pisici.
  In alta ordine de idei, de paturica nu m-am apucat, dar intre timp ti-am admirat pernele pt scaune si vreau si eu. Dar desigur, azi cand am avut eu timp sa umblu prin oras, era inchis la magazinul cu fire de impletit…soarta imi e potrivnica, ce sa mai discutam!

  1. Am zis 5 ? Mea culpa :). Eram lejer deprimată că e parcul închis pentru renovare și nu am de unde să culeg conuri, acolo cred că aș fi găsit și niște corcoduse mai interesante. E drept am trecut ieri pe lângă o tufă de măceș dar mă grăbeam să prind autobuzul deci am ratat ocazia.
   Eh o să fie el și deschis la un moment dat 🙂

 2. moaaaa,daca astea sunt incercari usoare… eu sunt la gradinita :))

  1. Săptămâna asta urmează cele cu portocale și dacă am noroc fac si din alea de atârnat în pom 🙂

 3. Mi-e tare drag aranjamentul numarul doi …si cu brio ar iesi ceva banuti, din vanzarea acestui model !!! Imbratisari !

  1. a ieșit nesperat de bine, pentru vânzare ar trebui muncit un pic mai mult și lipită tuia aia, pe de altă parte un aranjament din ăsta ar putea ajuta si unul din olarii din Horezu, când trece Crăciunul și dai jos cetina rămâi cu o farfuriuță adorabilă, promit să o pozez după evenimente 🙂

 4. si eu cred ca poti sa incerci sa le vinzi. Daca nu, sunt cadou perfect de sarbatori!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: