Vopsitul

Despre zugrăvit am mai povestit aici. De fapt zugrăvitul nici nu e vreo mare problemă cât pregătirea camerei întru procesul ăsta.

Primul lucru pe care îl ai de făcut în calitate de ăla care va vace și curat că tu nu ești meseriașul care pleacă este să acoperi plintele, marginile întrerupătoarelor și tot ce mai e lipit irevocabil de perete cu bandă adezivă sau leucoplast, ce ți se pare mai în regulă.

De asemenea podelele trebuie așternute cu folie groasă de plastic, eu am folosit pliantele publicitare primite un an întreg, au fost bune.

Camera în sine, pereții, tavanul trebuie măturată cu simț de răspundere, aș recomanda chiar o perie moale în loc de mătură dar pe tavan e mai greuț. Urmează etapa întreținere, din ipsos de modelaj, care se vinde la sac și apă se face pastă. Nu multă, se întărește foarte repede.

Modul elegant de lucru cere mănuși și șpaclu, eu fiind mai de la țară am folosit degetele, am reformat toate paharelede plastic primite cu colivă în anul precedent ( și au fost) în care puneam o lingură maxim două de ipsos și apă puțin câte puțin până are consistența numai bună ceva mai moale decât plastilina. Se acoperă crăpăturile cu delicatețe, dacă faceți forme neregulate tot voi va trebui să șlefuiți așa că nu vă grăbiți. Foarte bun pentru treaba asta este și gletul de cuțit care se vinde la niște borcănele.

Dacă situația este disperată, adică aveți bucăți serioase de tencuială căzute dar mă îndoiesc, folosiți cu încredere multibat cu apă amestecate pe principiul de la ipsos, câte puțin.

Lăsați să se usuce bine și apo cu șmirghel frecați insistent zonele reparate pentru aspect fin și uniform, dacă aveți discuri abrazive din alea montate pe mașină de șlefuit v-a pus Dumnezeu mâna în cap dar e vreo 2000 de lei una așa că dacă nu vă lansați în afaceri cu vopsit mai bine nu.

Când ești mulțumit de rezultate mai mătură o dată pereții și dă cu amorsă.

De regulă asta se găsește gata preparată și dacă e cazul să o diluezi scrie pe ea în ce proporții să pui apă. Tot ca principiu amorsa se dă cu o bidinea sau pensula mare să se îmbibe bine pereții.

După ce și asta s-a uscat poți trece la vopsea. Dacă pereții tăi sunt perfect drepți și tu ai îndemânare poți apela la trafalet, eu am făcut toată casa la pensula și n-am murit încă.

Deja vopseaua este partea ușoară, trebuie numai să o alegi bine. De asemenea trebuie diluată cu apă .

Se începe de sus în jos, întâi tavanul, apoi pereții de asemenea de sus în jos.

Singura problemă ar fi colorarea vopselei. Trebuie să aproximezi cât îți trebuie pentru o cameră, la mine 4 litri fac față dar e mai sigur să ai 5, pentru că e imposibil să obții de două ori aceeași nuanță.

Pentru roz, doamna Cleo, adaugi în alb un pic de maron și un strop de roșu, strop am spus, amesteci și mai adaugi culoare până obții  nuanța pe care o vrei.

Dacă nuanța e superimportantă mai bine trageți o pensulă cu vopsea pe perete și lăsați să se zvânte, uscată e cam cu 2 tonuri mai deschisă decât proaspătă.

Așa o să știți dacă e bine sau mai trebuie ceva culoare.

Dacă vopseaua e buna e posibil să ajungă un strat, dacă nu asta e, bei o bere și mai dai unul.

Toate sfaturile de mai sus funcționează pe pereți la care nu trebuie să dăm jos vopseaua veche, adică nu e humă, nu e var, nu se cojește și cam orice casă în stare normală de întreținere ar trebui să fie fix în parametri.

Spor la vopsit și niciodată să nu lăsați o pensulă cu vopsea în ea afară, dacă mai aveți de vopsit lăsați-o în apă, dacă nu spălați și depozitați.

c29afde410fc2a3874ca9c823d51d79a

2 răspunsuri

  1. va foarte multumesc! da, nuanta de roz e foarte importanta.
    Ceva ghid si explicatii despre cumparat trafaleti aveti? pt ca acum piata e sofisticata si abunda, imi tre unu mare dar si un penson de colturi.

  2. Am vopsit o singură dată cu trafaletul, mă rog am dat de doua ori cu el și m-am întors la pensulă, trebuie să fii atentă ce înveliș are, alea cu amestec de lână sunt bune dar înainte sa il foloseștri trebuie dat cu banda din aia de culesc scame ca sa nu lase vreun fir pe perete, Și musai trebuie să fii atent la marginile benzii de vopsea, are tendinta sa lase mai multa vopsea la capete, care vopsea trebuie întinsă bine. Și să ai coadă potrivită cu înălțimea ta pentru prelungire.
    Dacă nuanța e importantă poți merge la magazin să îți facă ei amestecul de culoare si acasă trebuie numai să o omogenizezi bine de tot

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: