Supă cremă de conopidă

Cum spuneam am oarecum bucătărie deci am gătit. Prima pe ordinea de zi : supă cremă de conopidă.

Ce îți trebuie:

– un conopid :P, era 2,50 kilogramul, cea de la supă a fost cam 1, 75 lei.

– o rădăcină de țelină, asta a fost 2,50 lei

-o ceapă, sa fie 0,20 lei

-trei grăunți de usturoi hai încă 0,50 lei

– doi cartoi medii cam 0.50 de bani

-o lingură de ulei

– apă cât să acopere legumele

– un praf de sare și unul de piper alb

– două linguri de smântână hai să zic 0,20 lei.

Suplimentar eu am pus un cub de unt și o lingură de semințe de chimen.

Speli legumele, le dai jos coaja, unde e cazul și le faci bucăți mici dar nu exagerat, cât să se așeze bine în oală, oricum le pasezi.

Încingi lingura de ulei și cubul de unt , eu le-am pus în oala în care făceam supa că nu-mi place să spăl vase inutil. În astea am pus semințele de chimen care în grăsimea încinsă pocnesc frumos și își lasă aroma să infuzeze uleiul.

Călești un pic ceapa cât să fie moale, nu colorată și spre final adaugi usturoiul.

Adaugi legumele, pui apa cât să le acopere, o linguriță de sare și un praf de piper alb.

Pui capacul și te duci să îți vezi de ale tale.

Te întorci cam în 20 de minute și verifici legumele, dacă sunt moi oprești focul. Mai faci niște treburi, te mai întorci peste 30 de minute, scurgi apa în care au fiert într-un vas, nu la chiuvetă. Pui mixerul vertical în funcție și pasezi legumele, dacă nu ai, că am trecut și prin etapa asta, ustensila pentru piure de cartofi e la fel de bun dar mai lentă.

Când s-a terminat cu pasatul începi să adaugi din nou zeama de legume până ajungi la consistența dorită.

Smântâna o poți adăuga acum în toată supa sau fiecare își pune după dorință în farfurie.

De regulă o să îți mai rămână din zeama de legume, nu o arunca, pune-o în sticlă și las-o la frigider pentru data viitoare când gătești și o poți folosi în loc de apă cu vreun cub de chimicale cu gust identic natural de legume.

Așa-i că 6 lei te duc departe?

DSC_0505

Anunțuri

4 răspunsuri

  1. super idee. Si din ce spui ai cateva portii<
    Eu servesc si cu resturi de piine uscata (crutoane nu am mai apucat sa fac).

    1. A ieșit suficient, castroanele alea sunt foarte mari de aia e mai gol, dar cred că sunt 8 porții normale sau mai bine

  2. Da, super idee, o sa fac si eu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Mânăstirea Orlat

Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.

imi iubesc orasul meu

Blog despre importanta fiecarui leu

arakelian

lumea mea, si-a altora.

Povesti dintr-o casuta mica

Blog despre importanta fiecarui leu

Dulce Casă

Blog despre importanta fiecarui leu

Luxul Simplitatii

despre frugalitate, consum responsabil si evitarea risipei

Despre oameni si carti

Blog despre importanta fiecarui leu

Socotim pentru tine

Blog despre importanta fiecarui leu

la casa noua

Blog despre importanta fiecarui leu

Mademoiselle au chapeau rouge

Blog despre importanta fiecarui leu

Oglinda lui Erised

Blog despre importanta fiecarui leu

%d blogeri au apreciat asta: