Hallux valgus

Așa că sună într-un fel? Eh ine doare în același mare fel și este vorba de banalele monturi care te pot face să nu vrei să mai faci vreun pas ever again.

În caz că nu știți despre ce e vorba sunteți niște fericiți, pentru posesori pot spune că nu e vorba de vreun os nou crescut cum se mai crede încă ci de deplasarea degetului mare Hallux către interior ceea  ce are ca efect deformarea articulației cu capul metatarsian, osul pe care se articulează degetul.

Cauzele sunt multe laxitatea ligamentelor, postură, genetică, pantofii gândiți pentru aspect nu pentru confort. Durerea intensă de la o vreme, tratament inclusiv chirurgical dar până să ajungem la ăla care evident doare și evident implică o perioadă serioasă de recuperare pentru articolul de luni am găsit niște exerciții evident gratuite pe care le putem face să ne ajutăm picioarele


Scuzați pisica din clipul doi

Săptămână sănătoasă să avem cu toții 🙂

5 răspunsuri

 1. evident ca m-am dus direct la filmul 2 sa vad blanosul ce face :)))
  Merci de exercitii! nu m-am gandit ca exista exercitii, sper ca astea previn problemele. La mine in familie mai toate femeile sunt atinse de asta.

  1. M-am gândit la ideea moștenirii genetice dar cred că e mai degrabă o problemă de pantofi și postură, eu le am deja și la intrarea in pantofi de toamna asta una a început să doară serios, se impun măsuri 🙂

   1. din motive dureroase nu port pantofi decat ocazional. Toamna/iarna port incaltaminte sport (adidasi pt marathoane) si ghete de umblat pe munte. La mine nu sunt prea vizible (eu le remarc dar posibil sa fie creierul meu la pascut), si cum merg mult am preferat incaltaminte comoda.

    Mama mea insa nu intelege ca tocurile si tot ce e la moda distruge, si … sufera.

 2. Fetita mea de 10 ani are monturi de pensionar ! Asta a fost expresia medicului ortoped ! Desi n-avem idee cum si de ce au debutat ! A avut gheata ortopedica incepand cu 5 ani , taloneti ( cate 2 perechi schimbam in fiecare an ), apoi am inceput pe la 7 cu dispozitive din silicon si orteze pt noapte , masaje si gimnastica ! Nu stiu ce vom face , dar e cumplit !!! Multumesc pentru postare !!!

 3. […] Fasa corectiva pentru Hallux valgus cumparata azi si pusa deja in folosinta. Nu din cauza aspectului ci pentru ca ma doare putin cateodata si imi deformeaza mersul. Imi propun sa fac si exercitiile prezentate AICI […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: