Conopida prăjită

Azi gătim, dacă aș fi pe un blog de gătit m-aș da rotundă cu tempura, dar  nu-s, sunt pe unul de gătiti bine cu bani puțini, deci nu o să vă îndemn spre ceva care presupune prăjirea în baie de ulei, adică un litru de ulei consumat pentru o mâncare, așa că noi facem conopidă cu ou prăjită.

Îți trebuie o conopidă undeva în jur de 500 de grame, 2ouă, o lingură de făină, un praf de sare, mă rog două prafuri de sare.

Desfaci conopida în buchețele potrivite ca dimensiune, și o fierbi teoretic 7 minute în apă sărată, 7 minute ăsta presupune că apa e deja clocotită da?

Scoți conopida, o clătești cu apă rece și pregătești aluatul, adică  bați ouăle cu făina și ppraful de sare, amu dacă se întâmplă să ai în mână o bere rece, poți vărsa așa câteva linguri și în lichid, dacă nu ai merge și fără, dar experiența gătitului e pusă mult în valoarea de berea aia.

Treci buchețelele de conopidă prin aluat și le prăjești în tigaie pe ambele părți până se fac frumoase și aurii. Personal recomand să le scoateți pe șervețel care să absoarbă surplusul  de ulei, pentru că deși sunt o garnitură caldă, nu că n-ar putea fi fel principal, sunt bune și reci dacă le scurgi bine de ulei.

Evident te poți juca și cu aromele, poți pune în aluat piper, ardei sau ce altceva îți place, eu m-am limitat aici numai la basic dar toate rețetele de pe lumea asta pot fi personalizate.

Costurile? Conopida e cam 5 lei kg, hai să zic 3 lei că poate ai mai mult de 500 de grame, 2 ouă 1 leu, făina, sarea și uleiul să mai fie 2 lei, total 6 lei.

 

71cbf48a83609871a3d39dd50ff22e0c

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: