Ingredientul secret

Nu contează ce vrei să faci, poate fi bun sau rău, productiv sau contraproductiv, greu sau ușor, poate fi imposibil, pentru a ajunge acolo unde vrei ai nevoie de un singur element, ingredientul secret al tuturor poveștilor de succes și al tuturor eșecurillor.

Dap, succesul și eșecul sunt consecința directă a unui singur obicei căruia nu îi acordăm atenția pe care o merită.

Cum nu sunt la un seminar de dezvoltare personală, încă, nu e cazul să mă mai învârt în jurul tufișului și să vă spun care e ăla: consecvența, de fapt CONSECVENȚA.

Dacă vrei să fii un pianist celebru așează-te în fiecare zi în fața pianului și exersează, evident în lipsa talentului nu vei fi unul de geniu, dar o tehnică bine însușită te va duce unde vrei.

Dacă vrei să devii independent financiar consumă mai puțin decât produci, economisește o parte, investește alta, zi de zi de zi și o să ajungi acolo mai repede decât cei care așteaptă să dea o ”lovitură norocoasă”, pentru că la tine e implicată disciplina nu norocul.

Dacă vrei să vezi lumea, caută o meserie care să implice treaba asta, pregătește-te pentru ea, urmează-ți visul cu încăpățânare.

E la modă acum să o susții pe Simona Halep, să fii mândru de ea, așa cum pe vremuri eram de Nadia Comăneci, crezi că ea se trezește dimineața și își spune ”eh, hai să nu facem antrenament, merit și eu atâta lucru”? Sau dacă o face crezi că nu se vede în următorul meci?

Și da eșecurile sunt determinate de aceeași consecvență cu care în fiecare zi îți acorzi generos o scutire, decizi că nu ți se aplică regulile generale, mergi fix pe drumul de până acum deși știi bine că nu te-a dus unde vrei, ci din contră,dar tu îl urmezi consecvent.

Așa că în loc să aștepți să prinzi peștișorul de aur sau să apară zâna bună cu ceva praf magic, stabilește unde vrei să ajungi, taie drumul în bucăți suportabile și urmează-l cu consecvență.

7f147c88b3a94f5ae63a7d39f9b63191

Un răspuns

  1. O, da! Consecventa si disciplina, doua mari atuuri ale celor care reusesc ceea ce isi propun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: