Am văzut reţeta pe un link din ăla enervant cu ştiri gen „Şoc şi groază” dar am intrat totuşi să văz despre ce e vorba. Erau numai ingredientele şi oarecum tehnica de lucru.
După aia am căutat, şi am căutat, şi am căutat. Jur că parcă era vorba de piatra filozofală sau altă tâmpenie alchimică, nimeni nu dădea cantităţi sau timp de coacere.
Până la urmă mi-am luat inima în dinţii sensibili şi m-am apucat de prăjiturit
2 albuşuri 0,40 lei
2 banane măricele 2 lei
100 gr fulgi de cocos 1,67 lei
Cu curent şi toate cele probabil 6 lei cu totul
Se bat albuşurile spumă, dap am făcut testul 10 secunde cu castronul cu fundul în sus deasupra capului, am scăpat fără să fac duş, se adaugă bananele pasate, în cazul meu cu o lingură şi apoi fulgii de cocos şi se amestecă iar.
Teoretic se pun cu lingura dar m-am plicitsit şi le-am pus cu mâna, cât să iei între degete şi apoi aplatizat un pic. Puse pe foaie de copt vreo 10 minute la cuptor preîncălzit la 220 de grade.
Rezultatul delicios, abia aştept să încerc varianta cu fulgi de ovăz în loc de cocos.