Luna pe sponci, rezumatul

A trecut şi „Luna pe sponci” şi a fost bună. Eram gata să îmi pierd un pic aplombul pentru că deh, plănuiam o plată anticipată şi nu a fost să fie dar pe de altă parte spre deosebire de anul trecut pe vremea asta nu înregistrez absolut nici o datorie, bine creditul pentru casă nu se pune, dar în rest am toate facturile şi dările la zi. Ştiu că e o stare de normalitate dar pentru mine  e un pas mare, pentru că nu mai plătesc penalităţi la nimic.

Ca efect nu s-a văzut vreo mare schimbare pentru că nici înainte de luna asta nu cumpăram cine ştie ce sau cât. Mi-aduc aminte cum imediat după mutare lăsam măcar la două zile câte 30 de lei la supermarket, acum cu banii ăştia trăiesc o săptămână J.

Ce am cumpărat? Aşa cum spuneam nu mare lucru, m-am limitat la basic, pâine, dovlecei, iaurt,  castraveţi şi căpşune, aaaa şi un borcan de cafea că a avut proasta inspiraţie să se termine luna asta . Per total am ieşit undeva la 70 de lei toată luna, că mai aveam şi rezerve prin casă.

Ce am făcut? Am făcut bine, am teminat o păturică, lucrez la a doua, care momentan nu are cumpărător dar ceva îmi spune că imediat ce poza va atinge internetul cineva se va îndrăgosti fulgerător de ea.

Cum m-am descurcat. Am folosit o gamă largă de substituiri în capitolul cosmetică, mai tot timpul în casa mea s-a găsit un castravete  dat pe răzătoare pentru a-mi asigura tonic pentru faţă şi comprese pentru cearcăne, iar vreo 4 căpsune au fost sacrificate în scopul producerii unei măşti.

La ce am renunţat? Împotriva voinţei mele şi nu din motive financiare am renunţat la pudra de chili după ce m-am lămurit că sunt alergică, nu-i bai între timp s-a umplut piaţa de ardei iute proaspăt care poate fi tocat frumuşel şi trântit în tigaie, oricum nu mă las de iuţeală, că la asta nu  prezint efecte secundare.

Pierderi înregistrate? Un derapaj financiar planificat din timp reprezentat de un botez, ştiam de mult de existenţa lui, m-am pregătit din timp, lucrurile au mers conform planului.

La voi cum a fost?

6 răspunsuri

  1. eu am facut o vaarza..ssst 🙂

    1. la cuptor, bunaaaaa, io inca n-am cuptor o fac salata si nu spunem la nimeni 🙂

      1. deci sa clarificam, varza sunt eu 😀

  2. La mine pana la urma nici nu a mai fost vb de luna pe sponci. Cheltuieli anapoda (unele cu dentistul meu, analizele copilului), cu socrela (isi reamenajeaza bucataria), cu excursia de Rusalii (unde am cheltuit 1200 ron in loc de 800 prevazuti, insa a fost atat de bine si relaxant), daaar ….. am reusit sa mai fac 2 plati anticipiate la creditul mijlociu (iar dobanda totala a scazut cu 2400 ron!!), am mai economisit 450 euro pentru concediu, am platit in avans impozitele la finante. Cumva, din tot haosul lunii mai am iesit ok. Trebuie musai sa ma mobilizez pt luna iunie, caci cu un pic de organizare as iesi si mai bine ca luna mai. Numai sanatatea sa nu ne mai dea de furca.

  3. la noi totul decurge conform haosului :)).Cheltuieli medicale neprevazute, facturi lunare, incheierea de an scolar- alte cheltuieli neprevazute, o iesire la mare- cheltuit mai mult decat am stabilit.Ca si concluzie, am pierdut controlul, trebuie musai sa ne revenim.Eram mai chibzuita cand aveam copii mici si nu mergeam la serviciu.Lucrurile erau mult mai simple.

    1. Si eu am pierdut un pic controlul, mai ales ca la mine banii nu vin la date sau in sume fixe, dar asa invatam sa ne descurcam mai bine 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: