Guacamole, oarecum

În mai, aşa cum ştiţi este în plină desfăşurare Luna pe sponci, aşa că a trebuit să gândesc un pic mai creativ partea de gătit, aşa am ajuns la încă o reţetă care nu implică nici un proces termic şi foarte puţin efort, în plus nici nu m-a sărăcit.

Dacă participam la vreun concurs culinar aş fi zis că e o reinterpretare, am băgat de seamă că termenul e la mare căutare, a unul guacamole.

Să purcedem la treabă. Avem nevoie de:

Un avocado care o costat fix 2,2 lei

O jumătate de ceapă roşie probabil vreo 0,20 lei

O roşie mică  lejer storcită, cred că şi aşa costă 0,20 lei, că erau 3 lei kilogramul şi vreo 25 de roşii în kilogram

Sare şi piper, cu de la mine putere un praf de chili şi o legătură de mărar, astea erau 4 la leu, deci să mai zicem 50 de bani toată afacerea.

Peste mărar evident puteţi sări că nici mexicanii nu umblă cu mărarul în traistă dar mie îmi place şi nu avea ce să strice.

Se taie avocado aşa

Se scoate frumos cu linguriţa consţinutul şi se trănteşte în castronel, se terciuieşte bine cu ajutorul furculiţei, oricum dacă e copt cu trebuie e deja o pastă.

Se decojeşte roşia şi se pune şi aia în castron, se mai amestecă o dată, se taie mărarul mărunt se amestecă, se drege de sare, piper şi chili ( dacă vă place) după gust.

Se spune o rugăciune mică, se bagă un pic de pâine sub limbă, habar n-am de ce funcţionează, o fi efectul placebo, dar nu mai plâng când jertfesc cepe. Se taie ceapa în două apoi jumătate se ciopârţeşte cât de mărunt e sănătos pentru degetele tale.

Se amestecă toată isprava asta şi se consumă vesel cu pâine. Cantitatea a fost suficientă pentru prânz şi cină, nu am idei ce se întâmplă dacă încercaţi să ţineţi pasta peste noapte în frigider, am auzit că ise schimbă culoarea dar nu a fost cazul să aflu.

Dacă adăugăm pâinea care e 0,90 de bani, cu 4 lei am reuşit să mănânc toată ziua şi nici nu mi-a mai trebuit altceva. Şi când te gândeşti că la mine în târg un covrig cu măsline care are masim 150 de grame şi 2 felii de măslină în el e 3 lei sau mă rog, era acum 2 ani când mâncam aşa ceva.

3 răspunsuri

  1. esti super daca ai mancat toata ziua 1 avocado. Mie imi trebuie 3 🙂 – si ultimul il mananc cam plictisita :))

    1. Am întins pasta aia pe vreo 3 felii de pâine 🙂

  2. Da, nici mie nu-mi ajunge unul…decit asa, ca si completare la altceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: