Aud ca ar fi si o combinatie castigatoare in curele de slabire, dar cum nu m-a preocupat veci subiectul nu pot confirma.
Saptamana trecuta am suferit de o raceala interesanta la care am primis bonus o amigdala inflamata nasol, adica ma durea de la baza gatului pana la ureche de cate ori inghiteam, plus o durere surda si lejera cand nu inghiteam
Pe seara cand mi-am revenit si din febra am inceput sa verific prin casa daca nu am totusi vreun leac la indemana, ca antibiotice si pastile de principiu refuz sa servesc.
Si am avut noroc, am amestecat 2 lingurite de miere cu vreo 3 lingurite de pulbere de scortisoara si zeama unei lamai, cu pulpa cu tot cum a rezultat din storcatorul meu manual.
A rezultat un remediu cam lichid pe care l-am servit la lingurita, un pic acrisor, inca jumatate de lingurita de miere ar fi rezolvat si gustul si consistenta dar mie imi place acru.
Am dormit linistita toata noaptea fara sa ma mai doara gatul iar a doua zi a trebuit sa repet inca o data reteta. Efectul a fost aproape instant si desi suna ciudat, abia astept raceala urmatoare sa verific din nou eficienta, ca nu pot avea incredere intr-un rezultat unic.
Multa sanatate! Si la noi merge cu leacuri babesti: chaud d’oeuf, gargara cu sare mare, mamaliga fierbinte in prosop pe piept, supa de pui, felii de lamaie goale, ceaiul cu mierea.
P.S. F-ti analizele, totusi si musai ASLO. Eu sunt deja pe a treia luna de moldamin saptamanal dupa vreo 3 episoade de puroaie in gat de anul trecut (bonus de la munca).
Sistemul meu imunitar s-a tot dezvoltat, nimic nu te intareste mai bine ca o judecatorie :))
iti confirm, si eu am dat in cap unor inceputuri /incercari din astea cu miere si lamaie. De scortisoara nu stiam, eu o folosesc saptamanal, si la desert dar si in fripturi 🙂
mierea cu scortisoara am descoperit-o ca masca pentru ten, geniala, ma rog al doilea lot ca pe primul l-am mancat asa cat sa imi fac o idee 🙂
eu pun scortisoara si cardamon in cafea (continutul a 1-2 pastai)….un deliciu si bonus 2 antioxidanti 🙂
Cardamonul nu m-a dat pe spate ca gust, dar scortisoara s-ar putea la uun moment dat sa pun si in sarmale 🙂
eu folosesc (și știi) ghimbir cu miere și lămâie. 🙂 dar o să încerc cu scorțișoară.
Saptamana asta mi-am cumparat ditamai radacina de ghimbir, de fapt am primit-o cadou , pentru ca merit 😛