Din seria găteşte cu 10 lei, azi ne lămurim cum facem cu 3,5 – 4 lei un desert perfect pentru toată familia, care nu necesită timp de pregătire, nu consumă resurse pentru gătire şi are următoarele beneficii:
- Conţinut ridicat de vitamine: A, C, B1, B2, B3, B6, B9, E, PP.
- oligoelemente si minerale, de fier, fosfor, siliciu, calciu, potasiu, magneziu, iod si molibden.
- Previne si ajuta in tratamentul racelilor si infectiilordatorita substantelor active
- Ajută în combaterea obezităţii
- Ajută în stări de mahmureală şi supralimentare
- Ajuta in afectiunile tractului gastro-intestinal. Prin continutul semnificativ de pectina indeplineşte rolul de curatire al organismului de toxine si alte substante daunatoare sanatatii
- Conţine acid malic, acid tartric si acid citric care opresc procesul de putrefactie si fermentatie al alimentelor din intestine.
- Taninurile sale sunt foarte bune in prevenirea unei boli frecvent intalnite – litiaza renala
- imbunatăţeşte circulatia sanguina, previne bolile cardiovasculare, diabetul, astmul si anumite forme de cancer
- vindeca constipatia, anemia, atonia intestinala, oboseala, slabiciunea.
Ca bonus conţine antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi deşi nu e domeniul meu crez că e ştiinţific demonstrat că îmbătrânirea este datorata fix radicalilor ăştia care intră în neşte relaţii de oxidare extrem de nepotrivite.
Vrei să pregăteşti desertul ăsta măcar o data pe săptămână pentru tine şi familia ta? Indicat este măcar de 3 ori dar hai treacă de la mine, o singură zi cu Desertul Eva.
Mişcă-ţi fundul în piaţă şi cumpără un kil de mere.
Cui plac fructele… Copilul mai mananca de gura mea, iar la mine este sarbatoare cand mananc. Si nu cumpar decat cateva bucati, inca astept fructele romanesti, sunt satula de toate prostiile importate, fara gust.
La cum arata alea din piata vin sigur de prin Ardeal, adica sunt mere, din astea inca mai producem suficiente, iar de placut, cred ca te poti educa sa iti placa, daca pun in balanta un mar si o pastila incepe brusc sa imi placa marul 🙂
noi suntem mari consumatori ( eu as putea trai numai cu fructe si legume, pe o insula calda :)) ).
Cred ca merge si un articol haios ca asta despre urzici sau despre leurda sau despre catina etc- alte minuni ale naturii gratuite.
Catina este in program, am bagat de seama ca oamenii au nevoie sa creada ca mananca ceva exotic, se simt ei mai bine asa, si de ce nu le-am da o mana de ajutor?
sunt multe legume si fructe locale uitate … foarte valoroase, si de ce un, gratis. Eu culeg petale de trandafiri, soc, macese, leurda, urzici etc. Catina inca nu am identificat 🙂
Mi-a placut reteta pentru desertul prezentat, dar am descoperit si cat de multe beneficii poti obtine atunci cand consumi mere. Cand eram copil nu imi placeau fructele, dar devenind adult, am realizat cat de importante sunt pentru organism si mai ales pentru digestie.