Sa slabim, zic

Aleluia, am slăbit. Nu mă întrebaţi cu cât, nu mi s-a părut că e cazul să investesc într-un cântar nici măcar 40 de lei cât costă alea care se găsesc în piaţă, te ţin 6 luni şi îşi arată mai degraba previziuni decât greutatea ta reală.

Ştiu că am slăbit pentru că am început să intru din nou în haine pe care le credeam forever pierdute  şi mai ales pentru că îmi simt corpul mai uşor.  Mai am încă de luptat un pic să ajung înapoi la forma ideala pe care am cunoscut-o pe la 17 ani, da, păstrez o pereche de pantaloni din vremea aia cu singurul scop de a-mi servi drept unitate de măsură.

Cum s-a întâmplat minunea? Păi m-am gândit să ţin cură de slăbire, dar n-am făcut-o. Nu, nu am ajuns încă la nivelul la care mă gândesc la ceva şi se întâmplă instant, am urmat altă cale.

Am citit o carte, Cartea pierdută a vrăjitoarelor, care nu este o carte minune despre diete ci despre o romanţă între un vampir şi o vrăjitoare şi am început să mă gândesc serios la vampiri.

Amu ştim cu tăţii că se poartă vampirii new age cum ar veni, adică un fel de vegetarieni, că nu mai mănâncă oameni, decât ăia rebelii, ci papă cerbi şi căprioare, urşi şi pume, mă rog animăluţe.

Şi la nivelul ăsta chiar nu mai pricep ce naibii avem cu ei? Din contră am putea trăi fain şi bine în simbioză că noi aruncăm sîngele,ei nu folosesc carnea, am limita pierderile.

Lăsând gluma la o parte vampirii ăştia trăiesc cu sutele şi miile de ani pentru că mănâncă sănătos, încă nu am citit de vreun vampir care să vâneze în ferma de pui modificaţi genetic. Mănâncă vânat, neatins de E-uri, mai degrabă beau vânat deci dieta lor e destul de lichidă. Vampirii nu mănâncă zahăr în nici o formă, să menţioneze cineva vreun vampir fan al prăjiturilor sau fructelor, cartea asta avansa ideea că le-ar fi plăcut ciocolata dar în varianta cacao pură şi apă, fără lapte, fără zahăr, fără prostii.

Păi în momentul în care scoţi din alimentaţie adaosurile e imposibil să nu slăbeşti.

La asta s-a mai adăugat ideea de post pe care am prins-o dintr-un documetar al cărui nume l-am uitat. Am fost o viaţă împotriva postului din cauza legăturii lui cu religia şi din cauza modului prostesc în care era înţeles în jurul meu când eram mică, asta e babele de la mine din sat erau religioase de faţadă şi percepţia mea a pornit într-o anume direcţie, e drept nici faptele măreţe ale BOR ului din zilele noastre nu-s taman de natură să îmi schimbe părerile.

Dar privit altfel, ca regim hipocaloric, postul mi se pare în regulă. Documentarul chiar spunea că abundenţa de calorii din corpul nostru ne determină ficatul să creadă că suntem în regim fast forward şi întregul nostru ritm celular e înnebunitor de rapid, fiecare celulă se dă peste cap să ţină pasul cu rapiditatea asta.

Exemplul era foarte plastic, dacă ne comparăm cu o maşină, caloriile sunt pedala de acceleraţie, cu cât avem mai multe în regim cu atât apăsăm mai tare şi mergem mai repede, ceea ce duce la uzura mai rapidă a organismului şi evident scurtarea duratei de viaţă.

Un alt efect ar fi că  anomaliile se dezvoltă la fel de fast forward iar sistemul imunitar nu mai are timp să le repare.

Post de zile întregi nu voi ţine vreodată, de renunţat la lactate, ouă sau carne, nici asta nu prevăd să se întâmple, de fapt în ultima lună în care am slăbit vreo 4 kilograme după bănuielile mele, am mâncat cele de mai sus plus pâine, poate chiar mai mult decât înainte.

Am schimbat însă orele la care mănânc, am început să iau micul dejun, salată de fructe, pâine cu unt, iaurt cu cereale şi inevitabil o cafea în care pun zahăr, mănânc serios la prânz care are loc undeva între orele 13 şi 15.

Şi nu mai mănânc până a doua zi la micul dejun. Cele aproximativ 14-15 ore fără mâncare  chiar fac diferenţa şi de vreme ce a doua jumătate a intervalului o dorm nici măcar nu mai am timp să simt senzaţia de foame.

De săptămâna asta o să adaug şi ceva exerciţii fizice şi să cresc un pic proporţia legumelor crude sau gătite în meniu, îs curioasă să văd cât îmi ia să intru în pantalonii din liceu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Mânăstirea Orlat

Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.

imi iubesc orasul meu

Blog despre importanta fiecarui leu

arakelian

lumea mea, si-a altora.

Povesti dintr-o casuta mica

Blog despre importanta fiecarui leu

Dulce Casă

Blog despre importanta fiecarui leu

Luxul Simplitatii

despre frugalitate, consum responsabil si evitarea risipei

Despre oameni si carti

Blog despre importanta fiecarui leu

Socotim pentru tine

Blog despre importanta fiecarui leu

la casa noua

Blog despre importanta fiecarui leu

Mademoiselle au chapeau rouge

Blog despre importanta fiecarui leu

Oglinda lui Erised

Blog despre importanta fiecarui leu

%d blogeri au apreciat asta: