Masa critica

Azi revelaţia m-a pocnit în vreme ce scriam un comentariu şi mi-am dat seama că este vorba de visul vieţii mele, deşi până acum nu l-am pus în cuvinte ci mai degrabă îl simţeam intuitiv.

Îmi doresc să fac parte măcar, dacă nu oi fi în stare să determin o masă critică în sensul oprimismului şi vieţii în roz.

Să o luăm metodic, masa critică vine din fizică parcă şi este masa minimă a unui material radioactiv în care poate apărea o reacție de fisiune nucleară în lanț. De aici termenul a ajuns şi în sociodinamică şi este numărul minim de oameni sau mă rog membrii ai unei comunităţi, că se poate şi la maimuţe, necesar penru a determina un anume comportament sau direcţie de dezvoltare a societăţii.

Aşadar dacă vom fi suficient de mulţi cei care milităm pentru zâmbet, pentru speranţă, pentru pace interioară şi exterioară, dacă vom fi suficient de mulţi care înţelegem că lumea din afară e imaginea vie a lumii din mintea mea, cei care ştim că gîndul bun face mai mult decât o jumătate de farmacie de pastile, lumea va trebui să meargă în direcţia în care noi atârnăm balanţa autoptopulsându-se.

Cum am avut revelaţia asta m-am decis să scriu nişte postări sub eticheta „masa critica”. Tu vrei sa faci parte din ea?

2 răspunsuri

  1. […] Mediul? Aici e greu, aici ai senzaţia că înoţi contra curentului, că tu eşti un nimic mic care nu poate schimba marşul decis al omenirii spre prăpastie, dar consumă mai puţine resurse, plantează un pom, pune nişte ceva cu frunze verzi pe pervaz, sari peste o sticlă de balsam de rufe azi sau una de înălbitor mâine, deversează mai puţine chimicale în canalizare. Poate e o picătură dar cu ceva credinţă şi mult noroc om ajunge să fim un ocean, să constituim o masă critică. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: