Antrenamentele

Aţi fost vreodata graşi? Sau poate numai nemulţumiţi de cum arătaţi? Aţi luat măsuri? Mişcare, dietă, efort, priviri în oglindă, urcări pe cântar.

N-a fost uşor şi efectele nu au apărut a doua zi sau chiar mai bine, imediat ce aţi decis să slăbiţi, dar aţi înţeles că aşa e normal, că nu aţi ajuns la 100 de kilograme peste noapte şi nici să scăpaţi de 50% din ele instant nu se poate.

Când vine vorba de suflet, nu dăm dovadă de aceeaşi răbdare şi nici nu avem acelaşi ajutor. Dacă ai avea o oglindă în care să îţi vezi sufletul ai fi mulţumit de ce vezi? Ştiu că nu ai, dar imaginează-ţi că ai avea?

Când ne decidem să ne schimbăm modul de a gândi ne aşteptăm să se întţmple imediat, adică e vorva de gânduri de ce să nu meargă repede. De azi sunt optimist, de azi nu mai bârfesc, de azi nu mai invidiez, de azi mă gândesc şi la alţii. Şi ne aşteptăm să meargă, apoi ne enervăm că nu ne-a ieşit şi îi înjurăm pe autorii cărţilor de autoeducare, evident ei sunt de vină  că noi nu am reuşit să ducem transformarea la capăt. Nu ne gândim cât  de dificil e să scăpăm de ani de condiţionări negative şi maxime celebre cu substratul „viaţa e greu”.

Se spune că sunt oameni care pot face un soare  dintr-o pată galbenă şi o pată galbenă din soare, scopul tău când termini cu antrenamentul e să vezi soarele în toate petele galbene şi dacă eşti cu adevărat bun şi într-o băltoacă de ploaie de noiembrie.

Ca să ajung unde sunt azi, şi nu sunt în capătul antrenamentului, am citit câteva rafturi de literatură enervantă care te învaţă să fii pozitiv, am ascultat de pe youtube ore întregi cu tanti Esther Hicks şi am avut un blog în care am învăţat să cresc.

Acum, anul acesta am decis să îmi recuperez banii pe care i-am dat pe Invăţăturile zilnice ale Rhodei Byrne şi să cites în fiecare zi o pagină din cartea cu pricina care are 365 de pagini. Mai mult decât să citesc, de câteva ori pe zi îmi las mintea să să se concentreze pe ce am citit şi să încerc să învăţ ceva din asta. De multe ori cred că eu înţeleg cu totul altceva decât avea femeia aia în minte dar nu contează, ideea e să merg înainte.

Pentru că pe blogul ăsta vorbim despre economisit banii, nu vă recomand să o cumpăraţi, pe Facebook, există o pagină, aplicaţie, nu ştiu ce e că nu mă prea pricep, care în schimbul unui Like îţi va aduce în atenţie în fiecare zi, două – trei mesaje din astea care dau de gândit.

Singura problemă e că sunt în engleză dar nu văd asta ca pe o limitare, poate e chiar o încurajare să învăţăm mai bine limba.

Hai că iar m-am lungit, dar cum nu apuc să mai scriu zilnic ca pe vremuri, când ajung aici aş scrie continuu.

6 răspunsuri

  1. o sa sune freaky dar m-am trezit dimineata cu gandul sa-ti scriu EXACT despre tema asta. Stii faimosul fragment care mi s-a intiparit pe creier: “Viața sănătoasă nu înseamnă să mănânci numai frunze, viața sănătoasă înseamnă să respiri corect, să gândești pozitiv, să nu îți umpli sufletul de deșeuri, Am convingerea că dacă te-ai hrăni numai cu nectar și ambrozie dar ai gândi de rău, despre toți sau fie și numai despre unii, dacă te/ai concentra pe micimea celorlalți în loc să vezi partea lor bună, ai avea nu o singură problemă de sănătate ci multe, probabil pe toate cele posibile la un loc.” Voiam sa trec pe aici si sa-ti scriu ca, din experienta mea, igiena sufletului este aspectul cel mai complex din toata schema, as spune chiar dificil, situatie datorata sigur lipsei de educatie in acest sens si poate si de modele in real life. Si voiam sa te intreb: Tu cum faci? 🙂
    Vad insa ca mi-ai raspuns inainte de a pune intrebarea in scris. Multumesc ❤

    1. Recunosc mi-e greu, nici eu nu am un cantar sau o oglinda sa vad daca am avansat, dar oamenii astia care scriu carti pe tema optimismului au dreptate, cu timpul ajungi sa iti dai seama cand gandurile tale o iau razna si cand iti faci rau urmandu-le, si dupa inca multe alte incercari inveti sa le redirectionezi in timp util spre pajisti mai verzi si variante de viitor mai fericite

  2. Am lucrat si eu cu o carte ce oferea idei de meditatie zilnica, se numeste „The Language of Letting Go” scrisa de Melodie Beatty. Inca si acuma, la distanta de ani, mai apelez la ea.

  3. Un film care se inscrie pe aceeasi linie, daca reusiti sa dati de el, e minunat: „The way of the peaceful warrior” dupa o carte a lui Dan millan (de fapt povestea transformarii lui)

  4. Dan Millman (scuze)

  5. Multumesc laura pentru idee, o sa ma uit la filmul asta foarte curand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: