Paturica de iarna :)

Daca avem noroc, şi sper să avem, azi vă scriu tiparul păturicii cu fulgi de nea care e adorabilă, fotografia fiind evident făcută de mine deci nu taman cea mai fericită.

Aşa cum ştiţi sau aflaţi amu’, eu am învăţat să croşetez de pe net deci toţi termenii din mintea mea sunt in engleză. Vă scriu aici ce înseamnă şi în articol îi folosesc aşa cum sunt eu obişnuită, că altfel cine ştie ce instrucţiuni vă dau.

ch- ochi de lant, sc – piciorus simplu, dc piciorus dublu, trc- picioruş triplu, hdc – piciorus jumatate dublu,  sl st- picioruş alunecat.

Culoarea deschisă, la mine a fost alb dar nu e musai se lucrează aşa

Rând 1: Faceti doua ochiuri de lant, 6 sc în al doilea ochi fata de croseta, sl st in primul sc.

Rând 2: Ch 5 (reprezinta un dc si  2 ochiuri de lant ), dc în primul  sc, *(dc, ch 2, dc) în următorul sc, repetaţi de la * de 4 ori, sl st în al treilea  ochi de lant  din cele 5 iniţiale.

Rând 3: Sl st în spaţiul de 2ochiuri, ch 3 (reprezinta primul dc in randul acesta şi în următoarele ), (dc, ch 3, 2 dc)în primul spaţiu de 2 ochiuri de lanţ , *(2 dc, ch 3, 2 dc) în următorul spaţiu de 2 ochiuri, repetaţi de la * de 4 ori, sl st în vârful lanţului de 3 de la început

Rând 4: Sl st în fiecare ochi pana la spaţiul de 3 ochiuri, (ch 3, 2 dc, ch 3, 3 dc, ch 1) în primul spaţiu de 3 ochiuri, *(3 dc, ch 3, 3 dc, ch 1) în următorul spaţiu de 3 ochiuri, repetaţi de la * de 4 ori, sl st în vârful lanţului de 3 de la început

Rând 5: Sl st în fiecare ochi pana la spaţiul de 3 ochiuri, (ch 3, 3 dc, ch 2, 4 dc, ch 3) în primul spaţiu de 3 ochiuri, *(4 dc, ch 2, 4 dc, ch 3) iîn următorul spaţiu de 3 ochiuri, repetaţi de la * de 4 ori, sl st în vârful lanţului de 3 de la început. Tăiaţi firul şi fixaţi-l.

Trecem la culoarea doi

Rând 6: Adăugaţi culoarea cu un sc în spaţiul făcut din cele 2 ochiuri de lanţ, (ch 1, sc) în acelaşi spaţiu * lucrând în spaţiul dintre dc, hdc în fiecare din următoarele doua spaţii, dc in un următorul spaţiu, 2 dc în spaţiul format din cele 3 ochiuri de lanţ, trc  în spaţiul de un ochi din randul 4 ( un rând mai jos), 2 dc în spaţiul format din cele 3 ochiuri de lanţ din rândul 5,  dc  în următorul spaţiu dintre dc rândului 5, hdc în fiecare din următoarele două spaţii, (sc, ch1, sc) în următorul spaţiu din 2 ochiuri de lanţ. , repetaţi de la * de 4 ori; , lucrând în spaţiul dintre dc, hdc în fiecare din următoarele doua spaţii, dc in un următorul spaţiu, 2 dc în spaţiul format din cele 3 ochiuri de lanţ, trc  în spaţiul de un ochi din randul 4 ( un rând mai jos), 2 dc în spaţiul format din cele 3 ochiuri de lanţ din rândul 5,  dc  în următorul spaţiu dintre dc rândului 5, hdc în fiecare din următoarele două spaţii, sl st în sc de început..

Rând 7: Ch 3 (primul dc ), *(dc, ch 3, dc) în spaţiul de un ochi, dc în fiecare din următoarle 13 ochiuri ; repetaţi de la * de 4 ori, (dc, ch 3, dc) în ultimul spaţiu de un ochi , dc iîn fiecare din următoarele 12 ochiuri, sl st în vârful lanţului de 3 de la început

Rnd 8: Ch 1, sc in primul ochi, scîn viitorul ochi, *3 sc în spaţiul de 3 ochiuri, sc în fiecare din următoarele 15 ochiuri, repetaţi de la * de 4 ori, 3 sc în ultimul spaţiu de 3 ochiuri, sc in următoarele 13 ochiuri, sl st în vârful lanţului de 3 de la început. Tăiaţi firul şi fixaţi-l.

De aici incolo faceţi câte steluţe vreţi, eu pe le mele le-am prins între ele cu culoarea închisă care e un mov deschis deşi fotografia nu pare chiar aşa .

 10678714_1038550576161946_5556590923158253630_n

3 răspunsuri

  1. Chiar este adorabila. Multumesc pentru tutorial este explicat f bine.

  2. iese f f f. frumoasa! Spor la munca 🙂
    Eu am lasat crosetatul pt tricotat o rochie mie, cusut ie, cusut chestii prin casa etc.

  3. CE PACAT…ASA O PATURICA/MODEL INTERESANT..DAR EXPLICATIA ……

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: