salata de morcovi cu portocale

Ce am descoperit eu zilele astea care să ne ușureze un pic viața în bucătărie și silueta pe cântar?

Pentru că încă nu am reușit să ajung cu educația la nivelul trecerii la somn la orele 23 fix pe trecute, vorba lui Caragiale, ma mai trezesc privind niste documentare pe la ora aia, despre unul trebuie musai să vă scriu zilele astea că tare bun mi se pare .

Dar azi nu este despre filme, azi este despre salată, una marocana dacă bine îmi aduc aminte, că oamenii aveau o emisiune cu gusturi marocane.

Ce ne trebuie?

4 morcovi cam 1 leu

2 portocale cam 1,5 lei

2 lingurițe de miere

un praf de sare și piper

o mână de stafide, cam 1 leu, rețeta originală avea jumătate stafide aurii, jumătate brune, pentru că alea aurii sunt cu 3 lei mai scumpe, am renunțat la ele și nu mi-a stat în gât salata mea monocromă din punct de vedere al stafidelor

varianta originală presupunea și o legătură de ceapă verde, nu aveam prin casă și mi-am zis să nu îmi enervez fierea inutil cu combinația ceapă verde portocale.

o lingură de ulei de măsline

zeama unei jumătăți de lămâie

personal mă bate gândul să pun la bătaie și niște ghimbir când s-o găsi prin frigider

Tehnica de lucru

Se pornește aparatul de radio pe un post cu muzică dansabilă (observați că încerc să elimin berea din rețete da?nu de alta dar pufoșește)

Se curăță morcovii și se taie bastonașe, la oamenii cu pricina am văzut că așa îi cumpăraseră gata tăiați, dar la mine în piață se vând întregi

Se curăță portocalele de coajă inclusiv aia albă și se taie cam pe mijlocul feliei, ideea fiind să aveți chiar partea zemoasă expusă și nu membrana.

Se amestecă morcovii și portocalele într-un castron împreună cu stafidele, dacă optați pentru ceapă tot acum o adăugați tăiată relativ mărunt.

Adăuga zeama de lămâie, mierea, piperul și un pic de tot de sare, asta e așa să potențeze mierea, nu ca într-o salată normală.

E bună și imediat ce ai făcut-o dar după o oră în frigider devine mai bună, stafidele se rehidratează, morcovii se frăgezesc, poezie în mișcare ce să mai.

În total costă maxim 5 lei și ajunge lejer pentru două mese.

 

 

9f75c0a1824ba50f95d2b938f558ec1a

11 răspunsuri

  1. stii ce a gatit fiica mea? o salata ca asta, ca asa au invatat la scoala. In plus a pus 1 mar. Am facut si fara stafide.

    1. Cred ca daca pui mar trebuie sa o mananci mai repejor, nu e suficienta zeama de lamaie sa impiedice oxidarea, dar suna bine si varianta ei

  2. Suna bine si merita incercata reteta. La mine in piata se gasesc pungulite cu morcovi, pastarnac taiati cubulete doar sa-i bagi in ciorba.

    1. In piata, la tarani cum ar veni nu am vazut, am vazut in Carrefour dar cumva mi se pare un pic mai proaspăt daca ii ciopârțesc eu la fața locului

  3. […] Despre salata marocană am scris aici. […]

  4. fac si eu salata din asta, prima oara am mancat la spring time, acum multi ani.Din pacate n-o mai au in meniu.Imi place si cu maioneza.

    1. Unul din micile noroace ale vieții mele, nu pot să mănânc maioneză 🙂

      1. lasa ca pot manca eu si pentru tine :)))

  5. Si eu faceam ceva asemanator, reteta de la Jamie Oliver: fara stafide si miere, dar cu coaja si sucul de la o portocala(bio) si putin suc de lamiie. Plus susan prajit. Bine ca mi-am amintit sa o mai fac. Ce e ciudat e ca atunci cind am ras morcovii nu era asa buna ca atunci cind sunt taiati f fin.

    1. Eu am ajuns să îi tai pentru că îmi dau tot timpul și mâinile pe răzătoare 🙂

  6. Eu nu prea ii tai, am o scula asemanatoare celei cu care se curata coaja si ies un fel de spaghetti..dar e drept ca imi mai razuiesc si degetele cu ea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: