Economii pe 2015

În materie de bani, mai am încă până să ajung la 0 cu datoriile, bine nu mă refer la credit, mă refer la restul, pentru că la pachet cu casa am înregistrat şi nişte întârzieri la diverse alte plăţi, pe care acum am început să le aduc la zi.

Am început cu cele care strâng penalităţi mari şi cred că mă paşte şi un dosărel frumos cu statul român. Bine, statul nu are nici o vină directă în situaţia asta ci indirectă pentru că unşii săi în diverse posturi sunt neatenţi. Nu se poate într-o lume normală tu să plăteşti o parte din debit şi peste o spăptămână un funcţionar oarecare să îţi emită somaţie şi pentru ce ai plătit. Exemplificativ să zicem că îi datoraţi statului 2500 de lei din care plătiţi 1000 sau ca o prietenă a mea, îi plătiţi pe toţi pe 25 când e scadenţa, ei bine pe 30 ţi se emite somaţie pentru toţi 2500 deşi tu i-ai plătit deja  total sau parţial.

Şi ca să fii şi mai fericit dacă nu conteşti somaţia te vei trezi şi cu vreo poprire pentru nişte bani pe care i-ai plătit odată. Noi să fim sănătoşi că se rezolvă.

Încă mai am de tras să îmi aduc asigurarea de pensie la zi şi pentru că nu are dobânzi o să fie ultima, acolo ideea e să nu mi se rezilieze contractul.

Cum banii mei nu vin ca ta oamenii normali la o dată certă ci mai degrabă când se aliniază planeţii nu mi s-a părut că mi se potriveşte provocarea aceea cu un leu, doi lei până la 52 de lei pe săptămână.

Aşa că am ales două forme diferite pentru care probabil ar trebui să am şi două cutii diferite dar cum eu folosesc pentru asta numai cutii aurii, am şi eu gărgăunii mei, şi momentan am o singură cutie banii din ambele metode merg acolo.

Pe de o parte acolo merg banii pe care reuşesc să nu îi cheltui, adică merg pe jos în loc de autobuz, seara transfer 2 lei în cutie, nu ajung la cafea în ziua aia, seara transfer 5 lei şi aşa  mai departe.

A doua sursă de venit în cutie se stabileşte la încasarea banilor, înainte de a face altceva 20% merge în cutie, restul fiind împărţiţi pe categorii de regula jumătate la rate, impozite şi contribuţii iar cealaltă  jumătate la cheltuielile casei.

Am băgat de seamă că e foarte uşor să îmi fac socotelile raportat la câţi bani am păstrat la chletuilei şi nu la câţi am adus acasă.

O vreme am folosit şi puşculiţa în care transferam în fiecare seară monedele, în trei luni s+au strâns acolo vreo 30 de lei dar mai nou las monedele în portofel şi le folosesc la cumpărături că tot bani sunt.

Dacă până la finalul anului reuşesc să plătesc  măcar echivalentul a două rate din banii strânşi în cutia aia eu una mă declar mulţumită.

 

7 răspunsuri

 1. Sa fie intr-un ceas bun! Sa reusesti sa scapi de datorii si sa ai spor la umplut pusculitele!

 2. da, mi-ai dat o idee… eu am inceput cu EUR 5,00/luna, as dubla insa suma astfel incat la sfarsitul anului sa platesc o rata, doua la masina…

  1. Nu e usor dar nici nu pot spune ca iti scade in vreun fel calitatea vietii

 3. Bine ai revenit! Sa ai spor sa-ti indeplinesti toate planurile!

  1. Bine v-am regasit 🙂

 4. felicitari pentru plan! sunt mandra de tine!

  Un an 2015 plin de mici reusite!

  1. Multumesc, trebuie sa recunosc si eu sunt mandra de mine 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: