Ce vraji am mai facut :)

Că tare am mai lipsit de pe aici şi cred că e timpul să fac un efort să mă întorc. Ce s-a mai întâpmplat între timp?

În sfârşit pot începe să îmi pun la cale un buget pentru că sunt deja la a doua – a treia factură şi pot să apreciez pe unde se încadrează următoarea.

Am început să mă lămuresc şi cu mâncarea şi am ajuns la nişte concluzii pe de o parte triste dar binevenite pentru că or să mă ajute pe viitor.

Croşetez cu mare veselie o păturică după modelul ăsta P1040794

dar care are alte culori pentru că e destinată unei fetiţe.

Plănuiesc să recitesc cartea lui Napoleon Hill, care ţin minte că nu m-a impresionat foarte tare, motiv pentru care nu v-am scris despre ea, dar m-am gandit să accept provocarea Iuliei.

Acum să o luăm pe căprării că tare mi-e că nu am timp s scriu un post despre fiecare redescoperire a apei calde pe care am făcut-o.

Cu facturile stăm bine, pentru tot căsoiul nu depăşesc 350 de lei pe lună şi unele din facturi sunt plăţi anticipate, prevăd o perioadă serioasă de 0 debite după ce or sa faca citirea contoarelor de apă şi curent.

Cum nu m-am învrednicit să îmi iau un laptop trebuie să merg la furnizor să suspend serviciul de internet pe care îl plătesc momentan degeaba.

Cu  mâncarea, cred că românii au un gărgăune, o fi o reminescenţă de pe vremea când cea mai apropiată piaţă era la 10 km şi dacă uitai să iei ceva te descurcai fără, cert e că am cumpărat cam multă mâncare.

În apărarea mea am luat chestii de bază care or să dureze mult şi pe care nu le aveam deloc: uleiuri, oţet, griş, orez. E drept că nu era necesar să le iau pe toate o dată şi să mă sperii după aia de bonul fiscal, dar clar sunt lucruri pe care 3 – 4 luni nu le mai cumpăr.

Probabil când se va apropia de final mâncarea gătită deja o să fac şi un meniu săptămânal, acum e inutil că ştiu ce o să mănânc până prin februarie, adecă lucruri pe care le am deja în casă.

Pentru păturică o să scriu tiparul în curând că merită un post separat.

Despre carte evident că o să scriu după ce mai arunc un ochi prin ea. Poate mă impresionează tura asta.

În rest toate bune, ceea ce vă doresc şi vouă.

 

6 răspunsuri

 1. ce dragut e modelul de paturica!

  1. a fost la alegerea mamicii din mai multe variante, inca nu m-am decis la culoarea doi dar pare sa iese bine 🙂

 2. despre meniu: tocmai pentru ca ai multe alimente in casa ar fi ideal sa faci un meniu, tinand cont de data de expiratie a alimentelor ce le ai. Planificarea meniului nu serveste doar ca lista de cumparaturi, ea poate mai mult, te poate ajuta sa scoti maximum din ceea ce ai.

  Si eu fac planificarea dupa ce fac cumparaturile. Pentru ca vreau sa cumpar in functie de oferte nu in functie de niste idei ale mele. 🙂

  1. E simplu gătesc până se termină rezerva, cam tot ce am în casă se poate combina, acum dacă apare ceva la jumătate de preţ îl iau şi îl gătesc că orezul meu expiră greu şi e doar un kil poate să mai aştepte

 3. Imi place modelul pentru paturica, abia astept sa vad cum arata.

  1. Imediat ce e gata ii facem niste poze, or sa fie un pic proaste pentru ca mobilul meu asa le face dar sufeciente pentru o idee

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: