Ţuica bătrână :P

Hai că a fost o săptămână interesantă. A fost ieri operaţia mamei la ochiul doi care pare să fie un succes.

A fost toată săptămâna cam de joia trecută o răceală personală pe care am reuşit să o birui foarte surprinzător cu ţuică fiartă.

Din reţetele mele ştiţi că la mine lumea începe şi se termină cu o bere. Recunosc ţuica nu îmi place, miros, gust, textură, orice. Eh după 3 zile fără voce am renunţat la antipatia asta şi am pus într-un ibric un pic de ţuică, un pic de zahăr, coaja unei portocale şi un baton de scorţişoară.

Rezultatul nu a fost bun dar nici cât să mă omoare, am băut vreo 5 înghiţituri atât de fierbinţi cât am putut, ideal cu cât poţi mai cald cu atât mai bine,senzaţia de cactus în gât a apărut aproape instant iar peste vreo 3 ore mi-a revenit şi vocea.

Săptămâna asta m-am întors acasă la  Madre fără uzul nasului, am repetat figura numai că nu am mai băut infamul lichid ci am făcut inhalaţii, mno maxim vreo 5 respiraţii că deh, chiar nu îmi place ţuica, asta era acum vreo 10 minute iar acum deja îmi dau seama că hainele mele miros a peşte prăjit, chestie minunată de vreme ce  tot eu l-am prăjit de dimineaţă fără să simt vreo fărâmă de miros şi am renunţat la batistele de hârtie în favoarea unui sul de hartie pentru bucatarie, e mai eficient.

În cele din urmă dar nu ultimul, săptămâna asta am primit un fierbător, nu aveam de gând că deh mai bine mai aşteptam un pic şi cumpăram o plită, dar dacă tot l-am primit :). Eeee ghici cine e acum mare fan al supei la plic şi cine se bucură de ceai cald la el acasă?

4 răspunsuri

 1. sanatate la toata familia!
  Ca si tine eu nu suport ideea de tuica, asa ca fac un vin fiert cand nu am de ales. Pun insa mai multe condimente, puternice. Alea au efect puternic:) (+ alcoolul).

  1. la mine e un fel de sirop de caramel cu condimente si ceva alcool

   1. haha, cu urme de alcool 🙂

 2. Ah, urita perioada cu gripa! Suntem si noi sub asediu. Din pacate nu trece cu tuica fiarta. Poate pentru ca o mai consumam si cu alte ocazii? :)))
  Sanatate multa tie si mamei tale si… scapa de supa la plic. Fierbe bine o supa de legume „reale” la fierbator. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: