multumire

Ideea asta vine cumva de la Carmen, ea are jocul ăla drăguţ în care în fiecare zi găseşte un motiv oarecare pentru a fi recunoscătoare Universului. Şi asta e o idee minunată.

Eu mă joc un pic la alt nivel, mie nu îmi ajunge un motiv, încerc, şi uneori e mai greu alteori mai uşor să stau mai toată ziua în atitudinea asta de recunoştinţă şi să ies cât de rar şi de puţin pot din starea asta.

Problema oamenilor e că văd mereu ce nu au şi nu se opresc să aprecieze lucrurile simple.Nu se gîndesc niciodată cât de norocoşi sunt pentru ce au şi nici cât de importante sunt chestiile pe care le considerăm garantate.

În primul  rând nimic nu ni se cuvine, nici cerul senin, nici soarele vesel, nici fulgii de zăpadă, nu sunt lucruri pe care noi în infinita noastră perfecţiune le merităm, sunt cadouri din partea unei planete mult prea generoase, care ne iartă, atât cât mai poate, permanenta ei chinuire.

Fiecare zi în care ne umplem plămânii cu aerul rece de iarnă sau  cu parfumul florilor de primăvară e un miracol, un lucru pentru care nu am făcut nimic să îl câştigăm şi totuşi îl primim, fără condiţii şi fără reporşuri.

Dacă priveşti aşa, sceptic, afacerea pare absurd să fii recunoscător până la lacrimi pentru picioarele tale, pentru curentul electric sau pentru prietenii care îşi împart cu tine viaţa.

Ai putea spune că e greu aşa că vă sfătuiesc să apelaţi din nou la un truc, apelaţi la amintiri, dacă e greu să simţiţi recunoştinţa pentru lucrurile simple, aduceţi-vă aminte o zi geroasă în care aproape doare să respiri şi senzaţia de bucurie cu care intri într-o casă încălzită, amintiţi-vă o zi de vară toridă şi mulţumirea unui pahar de apă rece, farfuria cu supă a mamei, orice funţionează pentru voi. Retrăiţi momentul, recunoaşteţi senzaţia şi lăsaţi-o să vă umple sufletul şi apoi întorceţi-vă la chestiile alea banale, pe care le credeţi garantate şi vedeţi dacă nu cumva şi ele merită acelaţi lucru.

Sigur, în viaţă poţi obţine mereu mai mult şi chiar e minunat să îţi doreşti mai mult, dar bucură-te de locul în care eşti, bucură-te de călătorie, îţi consumă mai mult din viaţă decât destinaţia, de ce nu te-ai simţi minunat şi în timpul ei?

Man collecting the stars and putting them in a wheelbarrow.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: