Vine iarna

Voiam să scriu despre altceva dar mi-am revizuit atitudinea după ce am dat o tura pe la Arakelian, asta e femeia ma inspiră.

Problema ei azi erau suplimentele de vitamine şi a tranşat-o simplu, nu le ia şi sunt perfect de acord, dar eu mai avem ceva de spus e tema asta.

Şi să începem cu propria experienţă, în urmă cu ceva ani eram fragilă rău, răceam undeva pe la final de septembrie şi îmi trecea pe la finalul lui martie, răceli sănătoase cu febră, tuşit ca măgarul, lăcrimat, mucit, pierdut de voce. Mă gândesc că păţeam asta şi din cauza condiţiilor de lucru, adică erau anii de început în judecătorie, unde preluam cel mai mic virus,  unde ferestrele nu se închideau nici atunci, nici acum de altfel, mergeam în fiecare zi kilometri întregi pe jos, iernile erau din alea tradiţionale cu multe temeperaturi sub 10 grade, viscole şi zăpezi.

Cert e că nu mai reacţionam la antibiotice şi de fiecare dată îmi dădeau unele mai puternice până când nu am suportat să le mai iau indiferent de riscuri.

Şi am schimbat foaia, în primi doi ani am înghiţit cuminte câte 2 cutii de capsule de echinaceea şi doua de capsule de cătină, luate de la plafar, începând de prin septembrie până se terminau cele 4 cutii.

Apoi am început să nu mai răcesc, probabil sistemul meu imunitar s-a adaptat, acum am alt program de pregătire pentru iarnă. Trecem pe consumul masiv de portocale, clementine, lămâi, păstrăm merele şi bananele în program.

Seara se termină invariabil cu o cană mare de ceai, bine, acum sunt în urmă cu programul pentru că încă nu am plită iar alea la pliculeţ nu mă încântă deosebit. O să trec însă la nişte combinaţii interesante cu portocale si ghimbir, cu catina si scortisoara, cu cate un bob de piper pierdut prin ceai imediat ce fac rost de foc.

Tot în perioada asta folosesc miere cu scorţişoară şi lămâie chestie descoperită ca mască de frumuseţe şi păstrată ca tratament pentru gât.

Când lucrurile devin serioase şi prevenţia dă greş mă orientez rapid spre o farmacie şi mă uit bine la eticheta medicamentelor, aşa cum am explicat aici, ca să nu dau bani în plus inutil.

Voi ce faceţi iarna?

6 răspunsuri

  1. Si eu ca si tine. Naturiste pentru preventie. Nu iau un antibiotic decat daca sunt pe moarte :))) Ultima data a fost in urma cu vreo trei ani. 🙂

  2. Pai eu iarna imi cumpar mai multe batiste! 🙂 Prefer sa-mi suflu mucii pana in martie decat sa ma vaccinez sau sa iau medicamente. Nu suport nici ceaiurile, deci le evit si pe astea. Dar mai iau ceva vitamine, cand imi aduc aminte. Si mananc inghetata!

    1. inghetata e lege desigur, iarna, vara, nu conteaza, berea si inghetata sunt sfinte

  3. Eu nu am mai pus un medicament in gura de mai bine de 4 ani. Si nici nu am medicamente in casa. Acu vreo trei ani am luat Echinacea, iar in rest mancam ffff mult usturoi si ceapa. Durerile pasagere de cap le las sa treaca de la sine si incerc sa identific cauza, de cele mai multe ori e din lipsa hidratarii corespunzatoare.

    1. oh da usturoiul si ceapa ajuta, eu le consum mai cu lingurita pentru ca am avut o tentativa de ulcer in adolescenta, cand oamenii sunt mici, prosti si stresati de toate prostiile

  4. […] Am povestit ce probeleme aveam eu că răcelile și cum am scos-o la capăt […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: