A fost Halloween-ul deci trebuia să gătim ceva cu dovleac, ceea ce am făcut, respectiv am sacrificat un dovleac şi am făcut din ele două chestii de desert.
- Foarte greu, se scot seminţele din jumătatea de dovleac, se crestează temeinic, se presară cu zahar, puţin, şi scorţişoară, multă, şi se trânteşte în cuptor vreo 25 de minute.
- Jumătatea doi se trateată identic.
Suplimentar se fărâmiţează nişte biscuiţi, eu am luat o pungă de 450 de grame şi or fost mulţi, cred că undeva la 300 de grame era suficient. Se amestecă temeinic cu un pachet de unt topit şi o linguriţă de esenţă de rom. Se tapetează cu rezultatul o formă de prăjitură detaşabilă şi se dă la rece.
Se scobeşte jumătatea de dovleac şi pulpa coaptă se mai freacă un tur cu scorţişoară, esenţă de rom şi un pic de sirop obţinut din fierberea a 5 linguri de zahăr în 100 de ml de apă.
Crema astfel rezultată se foloseşte la umplerea formei de biscuiţi. Gata
Dovealcul e undeva la 80 de bani kilogramul, nu ştiu sigur că al meu a provenit din grădină dar cu 6 lei cred că îl puteam cumpăra.
Zahăr în total am folosit de mai puţin de 1 leu.
Scorţişoara cred că e 1,50 plicul, am folosit jumătate.
Biscuiţii au fost 3,4 lei, untul a fost vreo 5 lei.
In total 17 lei pentru două deserturi de Halloween, dacă fac rost de baterii maine fac si poze .
am si eu un mic dovleac, acum stiu ce ii fac miine 🙂
Trebuie musai sa iau dovleac. Mi-ai facut pofta ! 🙂
incearca si iei placintar, au coaja cu un aer usor brumat, sunt mai dulci
Tot placintar am luat şi eu. Bună reţetă!