Reorganizare

A treia săptămână de casă nouă, încep să mă întorc la vechile obiceiuri deşi mai greuţ că deh condiţiile sunt încă relativ de criză.

Ce este infinit mai uşor în casa asta este partea cu făcutul curăţeniei, în 2 ore e gata cap coadă, mult ajutat de faptul că bucătăria şi sufrageria sunt încă goale, adecă nah dăm cu mopul şi ştergem geamurile şi gata.

Partea mai dificilă încă se dovedeşte a fi organizarea bugetului începând de la basic adică mâncarea.

Semnele bune se arată din achiziţionarea frigiderului. Am rezistat eroic tentaţiei unui card din ăla de cumpărături fără dobândă, pornind de la unul din noile mele repere: Dacă nu ai bani să îl cumperi înseamnă că nu ţi-l perminţi, treci mai departe.

Aşa că am aşteptat până mi l-am permis întreg. Treaba asta mi-a eliberat deja binişor          câţiva lei din bugetul de mâncare, pentru că vineri am făcut piaţa sălbatic şi azi am gătit cam toată ziua acasă la mama, unde sportul va continua şi mâine, pentru a produce „mâncare de frigider” care se poate adică mânca rece şi păstra în caserolă în frigider.

Am produs o promoţie de salată de vinete, una de chiftele iar mâine urmează macaroanele cu brânză. Am dat vreo 30 de lei pe provizii dar e suficient pentru o săptămână la mine şi rămâne şi la mama încă atât.

La asta mai adăugam mere, morcovi şi ceva iaurturi şi am terminat cu mâncarea pe toată săptămâna. Recunosc în viaţa mea nu m-am dat în vânt după ciorbă, nu-i duc dorul şi la doi paşi de casă am un „împinge tava „ unde  un bol de ciorbă nu o să mă sărăcească dacă e musai.

Comparativ cu săptămânile trecute când îmi cumpăram mâncare în fiecare zi, pentru că deh ziua e încă destul de cald, e mult mai ok financiar şi mi-am luat şi niste drumuri din picioare. E drept că am un Carrefour la 5 minute de casă şi o piaţă la 8 minute dar drumurile se adună, sunt obositoare şi parcă tot timpul mi se prinde o bere rece de degete când trec prin zonă. Se putea mai rău, mă puteam lipi de ciocolată sau prăjituri, aşa ies cu vreo 2 lei pierdere şi atât.

Absolut enervante mi s-au părut preţurile pe 100 de grame, că deh mai mult nu aveam nevoie, când citeşti cât este kilogramul la alimentele alea ambalate la 100 te întrebi dacă mănânci naibii foiţă de aur, iar la servirea asistată tantile alea nu nimeresc ever 100 de grame sau pe aproape aşa că am mâncat şi ceva mai mult decât trebuia că deh decât să le arunc. Bine că am scăpat de perioada asta.

O să mă gândesc până vinerea viitoare la un nou meniu de frigider pentru încă o săptămână şi să deviez banii care nu se mai duc pe mâncare aiurea în bugetul pentru bucătărie, poate o scot şi pe asta mai repede la capăt.

Şi o să apelez şi la pix şi hârtie pentru a trece la nişte calcule serioase nu aşa pe bază de memorie şi intuiţie.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: